Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Впроваджуємо варіативну складову Базового компонента дошкільної освіти
2018-04-03

На сучасному етапі розвитку освіти набула актуальності проблема створення здоров'язберігаючих умов в освітньому середовищі. Найбільша цінність суспільства – людина. Сучасна освіта виховує людину майбутнього. Головне завдання в тому, щоб адаптувати дитину до суспільних негараздів, беззаконня, бездуховності.

Необхідно створити такі умови, які допоможуть малюкам осмислити власне життя, усвідомити цінність здоров’я, що є необхідною умовою для майбутнього вирішення щоденних життєвих задач та проблем. Про це йшлося на семінарі завідувачів та вихователів – методистів ЗДО за темою «Впроваджуємо варіативну складову Базового компонента дошкільної освіти, який відбувся 30 березня  у ДНЗ №11 «Теремок» комбінованого типу (завідувач Ботвіновська О.В.).

Варіативна складова БКДО визначається самим дошкільним закладом з урахуванням особливостей регіону, індивідуальних освітніх запитів дітей та побажань батьків. «Враховуючи  думку фахівців, педагоги закладу розробили власний підхід до вирішення питання створення певних умов, які б з одного боку, через впровадження нових інноваційних технологій навчання та виховання дало змогу оптимізувати розвиток життєвих компетентностей, природних нахилів, творчого потенціалу кожної дитини та допомогло їй стати творцем свого життя, а з іншого боку – дозволило б дітям усвідомити цінність власного здоров’я» - розповіла завідувач Оксана Володимирівна, яка й ознайомила присутніх  з планом роботи семінару. Не є новою думка, що ні краса, ні розум нічого не варті без здоров’я. Ще В.О. Сухомлинський говорив «Турбота про здоров’я – це найважливіша праця вихователя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили…»

Із 2012 року ДНЗ № 11 « Теремок» має статус Школа сприяння здоров’ю, головне завдання якої створити необхідні умови, щоб дитина могла реалізувати та розвивати свій природний потенціал. Вихователь – методист Якименко С.М. у презентації « Впроваджуємо варіативну складову БКДО» розповіла про організацію фізкультурно- оздоровчої роботи в закладі. Це і зміцнення та оновлення здоров'язберігаючого простору, використання нетрадиційного обладнання, проведення як традиційних форм роботи з дітьми, так і впровадження інноваційних технологій в освітній процес, вдосконалення педагогічної майстерності педагогів, залучення сім ї до життя садочка. В цьому закладі функціонує дві групи для дітей з порушенням опорно – рухового апарату. З дошкільнятами, які мають порушення постави та плоскостопість, проводиться корекційна робота за методикою фізичної реабілітації.

Родзинкою закладу є басейн для плавання, який розпочав роботу у грудні 2016 року. Плавання – одна з найважливіших ланок у вихованні дитини – сприяє різнобічному фізичному розвиткові. Інструктор з фізкультури Вітренко С.В. освоїв з дітьми вид фітнесу – аквааеробіку. А заняття у воді із застосуванням спеціального обладнання дістали назву аква - фітнес. Учасники семінару мали нагоду переглянути заняття в басейні з дітьми старшої групи «Полуничка» на тему «Пошуки острова Ігор», під час якого малята продемонстрували вміння триматися на воді, під водою, виконувати рухи аквааеробіки у співвідношенні з музикою та однолітками. Заняття в басейні викликають позитивні емоції, піднесений, бадьорий настрій у вихованців. Недарма девізом роботи колективу є - «Ростити дітей здоровими, міцними, життєрадісними».

Гурткова робота в закладі дошкільної освіти  складає невід’ємну частину освітнього процесу. Інструктор з фізкультури Вороніна Н.В. є керівником спортивного гуртка «СтартАп». Ніна Віталіївна під час виступу вихованців продемонструвала ефективне застосування у роботі інноваційної технології – мажорет – спорт, де поєднуються ритмічне крокування та вправи з предметами (палиці, помпони, батони). Цей вид спорту розвиває у дітей відчуття ритму, співпрацю з командою, витривалість, покращується емоційно- рухова сфера дитини. Інший вид спорту, з яким познайомила фізінструктор, має назву Drums alive. Це є метод навчання, що імітує ритмічні рухи ударів барабанними паличками по футбольному м’ячу. Діти старшої групи «Конвалія» разом  з Ніною Віталіївною спробували  зіграти ритм барабанними паличками по фітболу, здійснюючи при цьому відповідні рухи. Результатом впровадження такого виду роботи з дошкільнятами є виховання позитивних якостей характеру: винахідливості, сміливості, сили волі, цілеспрямованості, бадьорості, енергії, уміння співпереживати та працювати в колективі.

Вихователі закладу, зацікавившись технологією Drums alive, створили свою власну  команду і продемонстрували заняття з фітнесу учасникам семінару. Педагоги  пересвідчилися, який же вплив мають такі тренування для дітей, а саме: поліпшується самопочуття, знімається стрес, соціальні бар’єри, піднімається бойовий дух команди, отримується цінний досвід зближення в спільній творчості.

Таким чином, впроваджуючи вищезгадані здоров'язберігаючі технології, колектив закладу досягнув певного прогресу в питанні зміцнення та збереження здоров’я дітей дошкільного віку.

Робота семінару була плідною.  Кожен учасник засідання зробив висновок, що завдяки спільним зусиллям всього колективу, можна досягти високих результатів у роботі з дітьми, батьками з питань фізичного розвитку.

Гречка Л.М.,

методист відділу освіти

Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]