Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
ВІЛ/СНІД - найважливіша медико-соціальна проблема
2017-11-16

В даний час ВІЛ/СНІД - найважливіша медико-соціальна проблема, тому що число хворих і інфікованих продовжує неухильно зростати в усьому світі, охоплюючи людей, які не входять до групи, що мають фактори ризику інфікування.

На сьогоднішні в Україні епідеміологічна ситуація з ВІЛ-інфекцією залишається напруженою - продовжується поширення ВІЛ серед населення, збільшується кількість ВІЛ-інфікованих осіб та хворих на СНІД.

    Джерелом зараження є людина, інфікована ВІЛ в стадії як безсимптомного вірусоносійства, так і розгорнутих клінічних проявів хвороби. ВІЛ виявлено у всіх біологічних субстратах людини (крові, спинномозковій рідині, грудному молоці, в біоптатах різних тканин, слині ...).

    Шляхи передачі інфекції - статевий, перентеральний, вертикальний. Факторами ризику можуть бути органи і тканини донорів, які використовуються для трансплантації.

 Варто відзначити, що ВІЛ-інфекцією найчастіше хворіють люди, які нехтують власною безпекою під час сексу. При цьому, якщо спочатку ВІЛ-інфекцією заражалися гомосексуалісти, то на даний момент 75% випадків зараження припадає саме на двостатеві зв'язки.

    Сьогоднішня обстановка в світі показує, що до групи ризику належить кожен із нас, якщо не дотримуватися елементарних правил особистої поведінки.

У світі поки ще не винайдено ліків і вакцин, які могли б вилікувати від ВІЛ-інфекції або попередити зараження. Тільки безпечна поведінка і відповідальне ставлення до свого здоров'я захистять від зараження вірусом імунодефіциту людини.

Лікар кабінету «Довіра» Миргородської ЦРЛ  Маляр Р.П.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]