Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
В очікуванні дива
2015-01-06

Наближення Нового року з дитинства викликає у нас очікування дива, казкових пригод, подарунків. І найголовнішим атрибутом цього свята є новорічна красуня-ялинка, яку з такою любов'ю ми прикрашаємо щороку. Виставку, присвячену саме цьому яскравому святу, відкрито у Миргородському краєзнавчому музеї.

Із року в рік новорічні прикраси змінювали свій зовнішній вигляд та матеріал, з якого     виготовлялися. Сучасні ялинкові іграшки позбулися свого основного недоліку - крихкості, тому вони не можуть розбитися, з якої б висоти не падали. Але, незважаючи на всю привабливість нових матеріалів, ці іграшки втратили різноманітність своїх форм.

Процес змін у зовнішньому вигляді ялинкових при­крас тривав не одне десятиліття, поступово спрощуючи їх форму. Крихкість ялинкової іграшки, крім недоліків, мала і свої переваги. Виготовлялася вона із тоненького скла методом видування, а тому й форму їй можна було надати будь-яку. Особливою різноманітністю виділяються іграшки, виготовлені у 50-их - 60-их рр. ХХ сторіччя: годинники, дзвіночки, зайчики, ведмедики, автомобілі, овочі та фрукти, космонавти, космічні ракети - усе це яскраве розмаїття й представлене на виставці.

Поряд із скляними можна побачити іграшки із пресованого картону сріблястого та золотавого кольорів. Іграшки 70-их - 80-их рр. ХХ сторіччя поступово стають більш одноманітними. В основному в цей час перевага віддається різного розміру та кольору кулькам. І як данина минулій різноманітності на виставці можна побачити іграшки у формі пінгвінів, папуг, жабки, сеньйора-помідора. Ще одним незмінним атрибутом Новорічних свят стали вітальні поштові листівки. На виставці представлена колекція листівок ХІХ сторіччя та 50-их - 80-их рр. ХХ сторіччя.

Тож запрошуємо миргородців та гостей міста відвідати виставку й поринути у яскраве свято новорічних прикрас.

Н.Л.Палець,

головний зберігач фондів Миргородського краєзнавчого музею

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]