Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Ухвалено бюджет громади на 2022-й рік
2021-12-24

24 грудня на засіданні 14 сесії Миргородської міської ради прийнято бюджет Миргородської міської територіальної громади на 2022-й рік. Основний фінансовий документ громади є збалансованим та соціально спрямованим. Доходи і видатки бюджету на 2022-й рік заплановані в сумі близько 501,7 млн.грн.

Начальник фінансового управління Сергій Скляр навів показники головного кошторису на наступний рік, деталізував доходну та видаткову частини, розповів про фінансування галузей та місцевих програм:

- видатки на розвиток освітньої галузі заплановані в сумі 285,9 млн.,

- видатки на охорону здоров’я плануються в сумі 34,3 млн.грн.,

- обсяг видатків на соціальний захист та соціальне забезпечення передбачений у сумі 26,9 млн. грн.,

- на утримання спортивних закладів та реалізацію програм та заходів у галузі фізичної культури і спорту спрямовано 7, 6млн. грн.,

- на житлово-комунальне господарство, інфраструктуру, будівництво та реконструкцію об’єктів у 2022 році планується виділити кошти в сумі 50,3 млн.грн.

- на підтримку галузі культури і мистецтва – майже 26,1 млн.грн.

Також заплановані видатки на реалізацію заходів та місцевих програм – 2,6 млн. грн. Обсяг резервного фонду бюджету громади планується – 2,7 млн. грн. Цільовий фонд міської ради передбачається в сумі 300,0 тис. грн. та кошти за рахунок фонду охорони навколишнього природного середовища – 300,0 тис. грн. Обговоривши та проаналізувавши цифри майбутнього фінансового документу, депутати підтримали бюджет громади на 2022 рік.

Також на засіданні було розглянуто та підтримано проєкт Плану реалізації стратегічних напрямків економічного та соціального розвитку Миргородської міської територіальної громади на 2021 – 2024 роки в новій редакції. Планом передбачено розширення переліку заходів, які планують реалізувати у межах  Стратегії сталого розвитку ММТГ на період до 2028 року. За словами доповідача, заступника міського голови Наталії Молочко, передбачені ідеї спрямовані на вирішення спільних проблем і реалізації спільних завдань щодо ефективного розвитку продуктивних сил громади, раціональне використання ресурсного потенціалу, створення комфортних умов життя населення, забезпечення екологічної безпеки та вдосконалення територіальної організації суспільства.

Також важливим рішенням, яке проголосували на сесії, було погодження комунальному підприємству «Миргородводоканал» Миргородської міської ради  укладення  договору  про відступлення права вимоги на загальну суму 20 млн.грн. За цим Договором, Новий кредитор (Полтавське обласне комунальне виробниче підприємство теплового господарства «Полтаватеплоенерго») одержує право замість Первісного кредитора (Комунальне підприємство «Миргородводоканал») отримувати від Управління, як від розпорядника бюджетних коштів, відшкодування, заборгованості з різниці в тарифах на послуги з централізованого водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування. Перший транш плати за відступлення права вимоги  визначений у сумі 5 млн.грн. сплачуються рівними частинами, починаючи  з 01.01.2022 року  по 01.05.2022 року.  Ще 15 млн.грн. сплачуватиметься щомісяця рівними частинами, починаючи з  2027 року  (протягом 15 років).

Низка ухвалених рішень стосувалася затвердження Програми відшкодування частини суми кредиту на впровадження енергоефективних заходів та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Миргородської міської територіальної громади на 2022-2024 роки та  затвердження  Порядку оплати  комунальних послуг орендарями нерухомого майна, внесення змін до Програми "Підтримки та розвитку КНП "Миргородська лікарня інтенсивного лікування" Миргородської міської ради на 2021 рік". Також на засіданні було затверджено План дій  сталого енергетичного розвитку та клімату Миргородської міської територіальної громади до 2030 року та прийнято рішення з блоку земельних питань.

У "різному" депутати повернулися до обговорення теми старостатів на території Миргородської громади, зробили заяви з різних питань та привітали громаду з прийдешніми святами.

Міський голова Сергій Соломаха подякував депутатському корпусу за конструктивну роботу та привітав колег і громаду з  прийдешніми святами.

 

Фотогалерея 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]