Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргородській громаді вшанували Захисників і Захисниць України
2023-10-01

  З нагоди державного свята у Миргородській громаді відбулися заходи з відзначення Дня Захисників і Захисниць України та вшанування пам’яті Героїв, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Розпочалися заходи із загальнонаціональної хвилини мовчання. У залі засідань міської ради керівники міста та району передали державні нагороди та місцеві відзнаки рідним миргородських полеглих захисників.  Відповідно до Указу Президента України №362/2023 від 30 червня 2023 року  нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) захисників із Миргородської громади: старшого солдата АФАНАСЕНКА Костянтина Євгеновича, молодшого сержанта КОЛОДНОГО Володимира Анатолійовича, солдата ПОЛІСТРАНТА Володимира Миколайовича, сержанта ШЕПТУНА Анатолія Івановича.

  Відзнакою Міністерства оборони України – медаллю «Захиснику України» нагороджено солдата БЕЗНІСА Валерiя Юрійовича (посмертно). 

  Миргородським Героям присвоєно також звання "Почесний громадянин Миргородської міської територіальної громади" (посмертно).

    Також Указом президента України  №604/2023, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України,  звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка"  присвоєно  ФЕДОРЧЕНКУ Олександру Івановичу – сержанту (посмертно).

 

Звертаючись до присутніх Миргородський міський голова Сергій Соломаха підкреслив, що війна, на жаль, ще триває та наш обов’язок – пам’ятати про вчинки наших захисників, адже вони віддали своє життя заради нашої свободи та свободи майбутніх поколінь. Для кожного з нас вони є прикладом патріотизму, мужності, братерства та самопожертви.

Також з нагоди свята Почесними грамотами Миргородської міської ради, Миргородської РВА та Миргородської районної ради було відзначено працівників, які у складі сил оброни несуть службу, захищають українську землю від російських окупантів.

У сквері Слави відбувся мітинг-реквієм до Дня Захисників і Захисниць України. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували  воїнів, які загинули в боротьбі за Україну, помолилися за загиблими та за тими, хто тримає зброю та захищає рідну землю, поклали квіти до портретів земляків на Алеї пам’яті.

Найменше, що ми можемо зробити для них – це щиро молитися за упокій їх душ. Доземний уклін вам і невимовна вдячність за ваш подвиг! Слава Україні!

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]