Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргородській громаді навчаються новим методам вирішення конфліктів для посилення згуртованості
2023-05-31

У Миргородській громаді впроваджують черговий проєкт «Лабораторії творчого діалогу в громадах». У межах цієї ініціативи, що реалізується  Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»,  у Миргороді відбувся тренінговий захід. Учасники-еко активісти вчилися методикам використання діалогових підходів під час проведення консультацій з громадськістю.

Методика діалогового підходу є важливим інструментом, який дасть змогу муніципалітетам вирішувати актуальні питання життя громади, враховуючи потреби різних груп місцевих жителів, представників бізнесу, громадських організацій і внутрішньо переміщених осіб.

Координаторка проєкту в Полтавській області Ксенія Литвишко зазначила: «Такий спосіб побудови відносин як діалог дає можливість висловити свою точку зору та почути точку зору іншої людини, чого часто бракує у відносинах влади з населенням. Там, де неналагоджена ефективна комунікація між зацікавленими сторонами, часто наростає конфлікт. Це вже кризовий період, який можна подолати завдяки такому відкритому майданчику для обговорення, як фасилітована діалогова зустріч, ціллю якої є зрозуміти один одного».

Координаторами  проєкту у Миргородській громаді є начальниця відділу підприємництва, торгівлі та агропромислового комплексу Вероніка Богаєнко та  головна спеціалістка відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Анна Торубара.

У межах реалізації проєкту зацікавлені миргородці за підтримки експертів проєкту громад зможуть використати діалогові методики для вирішення конфліктів для посилення згуртованості на практиці при проведенні консультацій з громадськістю на обрані актуальні напрямки розвитку. Для нашої громади актуальна тема щодо порятунку місцевої водойми, тож саме таку тему й обрали: обговорення проблемних питань щодо розчистки річки Хорол.

Під час зустрічі учасники порушували питання поведінки людей, що відпочивають на березі річки, засмічення, викиди стічних вод у річку з приватних будинків, а також глобальні екологічні процеси в Україні, що призводять до обміління річок. Йшлося також  про те, як можна цьому зарадити на місцевому рівні. Учасники зустрічі зійшлися на думці, що необхідно провести інформаційну кампанію у місцевих медіа щодо забруднення людьми водойми та берегів. Також потрібно лобіювати питання виділення коштів з місцевого бюджету на поточні заходи із підтримки, брати участь у державних та міжнародних екологічних конкурсах.

Нагадаємо, що в рамках проєкту «Лабораторії творчого діалогу» навчання практикам проведення діалогів загалом пройдуть 240 представників місцевого самоврядування з 12 регіонів України.  Проєкт є однією з перших масштабних ініціатив впровадження діалогового підходу в застосуванні інструментів участі на місцевому рівні.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]