Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргородській громаді навчаються новим методам вирішення конфліктів для посилення згуртованості
2023-05-31

У Миргородській громаді впроваджують черговий проєкт «Лабораторії творчого діалогу в громадах». У межах цієї ініціативи, що реалізується  Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»,  у Миргороді відбувся тренінговий захід. Учасники-еко активісти вчилися методикам використання діалогових підходів під час проведення консультацій з громадськістю.

Методика діалогового підходу є важливим інструментом, який дасть змогу муніципалітетам вирішувати актуальні питання життя громади, враховуючи потреби різних груп місцевих жителів, представників бізнесу, громадських організацій і внутрішньо переміщених осіб.

Координаторка проєкту в Полтавській області Ксенія Литвишко зазначила: «Такий спосіб побудови відносин як діалог дає можливість висловити свою точку зору та почути точку зору іншої людини, чого часто бракує у відносинах влади з населенням. Там, де неналагоджена ефективна комунікація між зацікавленими сторонами, часто наростає конфлікт. Це вже кризовий період, який можна подолати завдяки такому відкритому майданчику для обговорення, як фасилітована діалогова зустріч, ціллю якої є зрозуміти один одного».

Координаторами  проєкту у Миргородській громаді є начальниця відділу підприємництва, торгівлі та агропромислового комплексу Вероніка Богаєнко та  головна спеціалістка відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Анна Торубара.

У межах реалізації проєкту зацікавлені миргородці за підтримки експертів проєкту громад зможуть використати діалогові методики для вирішення конфліктів для посилення згуртованості на практиці при проведенні консультацій з громадськістю на обрані актуальні напрямки розвитку. Для нашої громади актуальна тема щодо порятунку місцевої водойми, тож саме таку тему й обрали: обговорення проблемних питань щодо розчистки річки Хорол.

Під час зустрічі учасники порушували питання поведінки людей, що відпочивають на березі річки, засмічення, викиди стічних вод у річку з приватних будинків, а також глобальні екологічні процеси в Україні, що призводять до обміління річок. Йшлося також  про те, як можна цьому зарадити на місцевому рівні. Учасники зустрічі зійшлися на думці, що необхідно провести інформаційну кампанію у місцевих медіа щодо забруднення людьми водойми та берегів. Також потрібно лобіювати питання виділення коштів з місцевого бюджету на поточні заходи із підтримки, брати участь у державних та міжнародних екологічних конкурсах.

Нагадаємо, що в рамках проєкту «Лабораторії творчого діалогу» навчання практикам проведення діалогів загалом пройдуть 240 представників місцевого самоврядування з 12 регіонів України.  Проєкт є однією з перших масштабних ініціатив впровадження діалогового підходу в застосуванні інструментів участі на місцевому рівні.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 02 травня 2024 року

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Оголошення

Тендер на закупівлю медичного обладнання 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]