Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді попрощалися з військовим льотчиком Дмитром Фішером
2024-03-30

У Миргороді попрощалися з військовим льотчиком Дмитром Фішером. Останнє бойове завдання льотчик виконав 5 червня 2022 року і відтоді вважався зниклим безвісти. Рідні та побратими жили в надії, що він живий, проте у березні 2024 року експертиза ДНК підтвердила, що Дмитро Вільгельмович загинув. Передчасна загибель чоловіка і батька стала болючою раною на серці рідних Дмитра Фішера. Це велика втрата для бригади і всієї Миргородської громади. Світла пам'ять про Дмитра Вільгельмовича буде вічною!

Дмитро Фішер народився 8 березня 1973 року. Після закінчення середньої школи в 1990 році вступив до Чернігівського льотного училища. Під час навчання юний пілот Фішер спеціально їздив на авіабазу у Миргороді до розподілу, щоб на нього надіслали запит. Пілотом винищувача Су-27 Дмитро Вільгельмович став у 1994 році. У 2011 році він літав на навчаннях «Безпечне небо», де здобував знання про повітряні бої. Через рік Дмитро Фішер закінчив Харківський університет Повітряних Сил України. За час військової служби він обіймав посаду командира ланки, а потім — командира авіаційної ескадрильї 831-ої бригади тактичної авіації. Неодноразово Дмитро Фішер виступав на міжнародних авіаційних показах у Польщі та Британії. В одному з британських авіашоу в складі української команди льотчик отримав приз за «Найкращий показ фігур вищого пілотажу серед країн, які не є членами НАТО».

Служив Дмитро Вільгельмович і в 40-ій бригаді тактичної авіації. У 2017 році він обіймав посаду заступника командира цієї бригади. У квітні 2022 року Дмитру Вільгельмовичу присвоїли орден «Богдана Хмельницького» III ступеня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Останнє бойове завдання Дмитро Фішер виконав 5 червня 2022 року і з того дня вважався зниклим безвісти. Рідні та побратими жили в надії, що льотчик живий, проте у березні 2024 року експертиза ДНК підтвердила, що Дмитро Вільгельмович загинув.

 Передчасна загибель чоловіка і батька стала болючою раною на серці рідних Дмитра Фішера. Це велика втрата для бригади, Миргородської громади, України. В день прощання миргородці, рідні та знайомі Дмитра Вільгельмовича віддали йому останню шану. Щирі слова співчуття висловив Миргородський міський голова Сергій Соломаха.Із пілотом-героєм  прощалися з усіма льотними традиціями та військовими почестями. Поховали мужнього льотчика і оборонця на Алеї Героїв у Миргороді. Світла пам'ять про Дмитра Вільгельмовича буде вічною! Герої не вмирають!

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]