Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді обговорили запровадження нових моделей надання соціальних послуг населенню
2023-04-05

Соціальний захист населення є одним з найважливіших напрямків державної політики. Нині ця галузь потребує оновлення  пакету соціальних послуг та  їх цифровізації. Про осучаснення системи соціального захисту  йшлося у Миргороді за "круглим столом" з питань соціального захисту населення Полтавської області під головуванням першого заступника Міністра соціальної політики України Дарії Марчак. Учасники говорили про реалізацію соціальної політики в області та про взаємодії з регіонами для подолання спільних викликів і проблемних питань галузі.

5 квітня у Миргороді із робочим візитом перебували  представники Міністерства соціальної політики під головуванням першого заступник Міністра соціальної політики України Дарії Марчак, начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін та директор обласного департаменту соціального захисту Людмила Корнієнко.

Очільник облвійськадміністрації наголосив, що питання соціального забезпечення громадян розглядати важливо і начасі, адже Полтавщина як тиловий регіон, зобов’язується захищати мешканців, у тому числі внутрішньо переміщених осіб і військовослужбовців. Прозвітував, як працює соціальна підтримка населення в області та виокремив, які напрямки потрібно розвивати вже сьогодні: "Полтавщина з початку повномасштабної війни стала надійним тилом і продовжує допомагати всім, хто цього потребує. Основними напрямами роботи залишаються реабілітація, зокрема й психологічна, соціальна адаптація захисників і захисниць. Також плануємо розвивати ветеранські хаби. Розглядаємо питання збільшення кількості ліжко-місць в інтернатних закладах". 

За словами міського голови Сергія Соломахи, наразі у нашому місті першочергово потрібно розглядати питання реабілітаційних послуг на базі санаторно-курортних та медичних закладів. Для цього є певна база, але потрібна і державна підтримка для вирішення актуальних питань.

Перший заступник Міністра соціальної політики України Дарія Марчак презентувала оновлену модель соціальних послуг з її подальшою цифровізацією та повідомила, що робота Мінсоцполітики України із санаторіями  Миргорода вже починається. Так, у санаторії “Слава” планується запустити пілотний проєкт Міністерства із підвищення якості і кількості надавачів соціальних послуг. Впровадження експериментального проєкту Мінсоцполітики значно розширить перелік надавачів соціальних послуг для найбільш вразливих категорій громадян.

До обговорення актуальних питань також долучилися: народний депутат, голова облорганізації партії «Слуга народу» Олексій Устенко, заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Олексій Бруслик, голова Миргородської РДА Віталій Дяківнич та голова Миргородської райради Наталія Гирка.

Конструктивне обговорення запровадження нових моделей надання соціальних послуг  продовжили під час візиту до  санаторно-курортних закладів  та  управління соціального захисту населення нашого міста. 

Довідково. Міністерством соціальної політики України запроваджено експериментальний проєкт, в рамках якого 2 санаторії сфери управління Мінсоцполітики отримають можливість надавати соціальні послуги деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Одним із цих закладів є Спеціалізований Миргородський санаторій "Слава". Ключовою метою проєкту є забезпечення надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам, особам з найбільш вразливих категорій громадян (осіб з інвалідністю та осіб похилого віку), а також розширення мережі надавачів соціальних послуг.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 03 травня 2024 року

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]