Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У громаді готуються до складної зими
2024-06-10

Міський голова Сергій Соломаха на пресконференції для місцевих ЗМІ розповів про підсумки фінансового півріччя та підготовку до непростого опалювального сезону. Станом на 10 червня бюджет громади виконується, але надходжень недостатньо для повноцінного розвитку. Вчасно фінансуються захищені статті: заробітні плати, соціальні виплати, енергоносії. Проте виникають проблеми з проходженням коштів по інших статтях витрат через Держказначейство. Через це "на паузу" поставлені капремонти, не пов'язані з безпековою ситуацією. Наприклад, лише 30% коштів використано на ремонт доріг у місті та громаді (станом на 1 червня).

Наближається опалювальний сезон, яким він буде цьогоріч – ніхто не ризикує прогнозувати. Проте готуватися до найгіршого сценарію необхідно. У громаді це роблять у міру можливостей і наявних ресурсів.

Першочергова увага приділяється водозабезпеченню та водовідведенню. З теплопостачанням ситуація складніша, адже це питання залежить від багатьох факторів, зокрема й фінансових.

На території двох комунальних підприємств вже облаштовано дві сонячні електростанції. Планується будівництво подібних СЕС на об'єктах критичної інфраструктури.

Щодо роботи котелень в опалювальний період, то планується встановити когенераційну установку на одній з них. У разі потреби котельні працюватимуть на генераторах.

Критичним питанням стало кадрове забезпечення. На підприємствах не вистачає працівників, щоб належним чином підготуватися до опалювального сезону.

Готуємося до найскладнішої ситуації, яка може виникнути, але передбачити все неможливо через безпекові та економічні фактори. Зважаючи на можливу складну зиму, міський голова закликає мешканців по можливості також подбати про власне альтернативне електро- та теплозабезпечення.

Сергій Соломаха також звернув увагу на підтримку Збройних сил України. З початку року військовим виділено 19 млн грн, ще 10 млн грн спрямовано на соціальну допомогу військовослужбовцям та їхнім родинам.

Журналісти також цікавилися освітнім процесом та організацією безпекових заходів у громаді. Міський голова розповів, що продовжено облаштування умов для здобуття повноцінної освіти. Цей навчальний рік освітяни відпрацювали у різних форматах залежно від безпекової ситуації. З бюджету було виділено кошти для облаштування укриттів у двох закладах, ще в одному тривають ремонтні роботи.

Завершуючи пресконференцію, міський голова розповів про подальшу співпрацю з ЗМІ та подякував колективам міської телестудії "Миргород" та ТОВ "Інформаційний центр "Миргородщина" за роботу.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]