Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Тиждень права у міській бібліотеці для дітей
2016-11-25

На сьогодні, захистити конкретну дитину можна тільки у співпраці служб у справах дітей, органів освіти, охорони здоров’я, соціальної політики, правоохоронних органів. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов’язків.

Базовим міжнародним документом, що визначає основні права та свободи дитини, є Конвенція ООН про права дитини. Конвенція ООН про права дитини – це угода між країнами. В ній записано, як уряд кожної країни має дбати про дітей. Конвенція була прийнята та відкрита для підписання та приєднання резолюцією 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року. Цей особливий документ було ратифіковано 191 країною світу.

Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства.

В рамках правового виховання дітей, в міській бібліотеці для дітей                 24 листопада, пройшла зустріч з представником Центру соціальних служб дітей, сім’ї та молоді В.В. Максимовою, на яку були запрошені учні 5 класу. гімназії  ім. Т.Г.Шевченка.

Бібліограф Н.Макуха нагадала дітям про права дітей, та в ігровій формі разом з ними виростили «квітку прав», а діти розповідали  про свої обов’язки. Максимова В.В. розповіла про існування служби для захисту дітей  та її користь. В ході зустрічі порушувалися такі питання, як «Якими правами наділена дитина у сім’ї», «Приниження гідності дитини», «Порушення прав дитини».

Бібліотека в подальшій роботі буде продовжувати співпрацю з різними соціальними службами міста та проводити роботу по правовому вихованню маленьких читачів.

 

                                         Ніна Макуха,

бібліограф міської бібліотеки для дітей

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]