Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Теплоенергетики стали заручниками вільного ринку природного газу
2021-05-21

Теплоенергетики країни стали заручниками вільного ринку природного газу. Ця проблема не оминула і КП "Миргородтеплоенерго". З 20 травня 2021 року підприємство перестало споживати газ від НАК "Нафтогаз" по фіксованій ціні за режимом "Покладення Спеціальних Обов'язків". Відтепер підприємство змушене купувати газ за ринковими цінами на умовах 100% попередньої оплати та подобового балансування споживання газу. В цей час Урядом не вирішено питання відшкодування різниці ціни газу, яка була оголошена в Меморандумі між Урядом і Асоціацією міст України, та фактичною ціною.

Заборгованість КП "Миргородтеплоенерго" перед НАК "Нафтогаз" складає 55 млн.грн. і далі зростає за рахунок штрафних санкцій. Крім того, в діючий тариф закладено вартість газу по ціні 6.4 грн. за кубометр газу, а вже за травень вона фактично зросла до 8.32 грн. за кубометр газу і планує далі збільшуватися. Борги перед підприємством за надані послуги складають 22.1 млн.грн.

Невідповідність цін на газ і самоусунення Уряду від вирішення проблем теплоенергетиків призведе до зупинки підприємств в літній період та припинення надання послуг з гарячого водопостачання, зриву підготовки до опалювального періоду 2021-2022 років та загрози не розпочати опалювальний період.

Проблема була обговорена 20 травня на Правлінні Асоціації міст України. Асоціація міст України переконана, що у комунальній теплоенергетиці склалася критична ситуація. Щоб її вирішити необхідно прийняти низку важливих рішень. В іншому випадку мільйони українців можуть залишитися без гарячого водопостачання, а потім і без опалення. Правління Асоціації міст України обговорило ситуацію, що склалася,  підготувала відповідне звернення та направила його до Кабінету Міністрів України та НАК "Нафтогазу".

Нагадаємо, що в лютому 2021 року Кабінет Міністрів України, НКРЕКП, «Нафтогаз» та мери міст підписали Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води українцям. 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]