Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Теплоенергетики стали заручниками вільного ринку природного газу
2021-05-21

Теплоенергетики країни стали заручниками вільного ринку природного газу. Ця проблема не оминула і КП "Миргородтеплоенерго". З 20 травня 2021 року підприємство перестало споживати газ від НАК "Нафтогаз" по фіксованій ціні за режимом "Покладення Спеціальних Обов'язків". Відтепер підприємство змушене купувати газ за ринковими цінами на умовах 100% попередньої оплати та подобового балансування споживання газу. В цей час Урядом не вирішено питання відшкодування різниці ціни газу, яка була оголошена в Меморандумі між Урядом і Асоціацією міст України, та фактичною ціною.

Заборгованість КП "Миргородтеплоенерго" перед НАК "Нафтогаз" складає 55 млн.грн. і далі зростає за рахунок штрафних санкцій. Крім того, в діючий тариф закладено вартість газу по ціні 6.4 грн. за кубометр газу, а вже за травень вона фактично зросла до 8.32 грн. за кубометр газу і планує далі збільшуватися. Борги перед підприємством за надані послуги складають 22.1 млн.грн.

Невідповідність цін на газ і самоусунення Уряду від вирішення проблем теплоенергетиків призведе до зупинки підприємств в літній період та припинення надання послуг з гарячого водопостачання, зриву підготовки до опалювального періоду 2021-2022 років та загрози не розпочати опалювальний період.

Проблема була обговорена 20 травня на Правлінні Асоціації міст України. Асоціація міст України переконана, що у комунальній теплоенергетиці склалася критична ситуація. Щоб її вирішити необхідно прийняти низку важливих рішень. В іншому випадку мільйони українців можуть залишитися без гарячого водопостачання, а потім і без опалення. Правління Асоціації міст України обговорило ситуацію, що склалася,  підготувала відповідне звернення та направила його до Кабінету Міністрів України та НАК "Нафтогазу".

Нагадаємо, що в лютому 2021 року Кабінет Міністрів України, НКРЕКП, «Нафтогаз» та мери міст підписали Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води українцям. 

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]