Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Соціальна політика в громадах: підтримка ветеранів у повноваженнях органів місцевого самоврядування
2024-01-31

 Черговий захід із серії брифінгів мерів на тему «Соціальна політика в громадах: підтримка ветеранів у повноваженнях органів місцевого самоврядування» від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» зібрав представників профільних міністерств, очільників громад та експертів. У режимі онлайн та офлайн вони обговорювали ветеранську політику на рівні держави та громад. Учасники порушили питання реінтеграції ветеранів, соціальної підтримки та залучення ветеранів до життя громади;  психологічної реабілітації ветеранів, їх родин та постраждалого від війни населення; Ініціативу «помічник ветерана»: досвід та виклики для органів місцевого самоврядування.

Зробити все для того, щоб ветерани, які повернулися з війни в свої громади, відчули максимальну увагу та комплексну підтримку і реабілітацію. Такий головний лейтмотив брифінгу, у якому спікером був і Миргородський міський голова, член правління Асоціації міст України, голова Полтавського РВ АМУ Сергій Соломаха. 

Сергій Соломаха у виступі узагальнив існуючі позитивні практики Миргородської громади, зокрема, повідомив, що з травня 2022 року у Миргороді затверджено відповідну програму соціальної підтримки військовослужбовців і натепер ветеранам та членам їхніх родин надано матеріальну допомогу на суму біля 16 млн. грн. Крім цього, за рахунок коштів місцевого бюджету виділено біля 2 млн. грн на харчування дітей учасників бойових дій у закладах освіти. Не менш цікавим є досвід безкоштовного 18-денного оздоровлення ветеранів на місцевих курортах.

У ході брифінгу представники громад-членів Асоціації міст України також озвучили проблематику, яка потребує централізованого вирішення на державному рівні:

- створення бізнес-інкубаторів, ветеранських Хабів, нових робочих місць для ветеранів і ветеранок;

- відкриття реабілітаційних центрів для відновлення ментального та фізичного здоров’я;

- збільшення кількості мультидисциплінарних мобільних груп з надання соціальної допомоги;

- затвердження окремої державної Програми психологічної підтримки дітей військовослужбовців;

- вирішення практичних питань для впровадження в громадах ініціативи «помічник ветерана».

Брифінг організований Проєктом USAID «Говерла» за підтримки американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 30 квітня 2024 року

     
     
Оголошення

До уваги керівників підприємств Миргородської міської територіальної громади!

     
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]