Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Солома зігріє житловий мікрорайон Миргорода та заощадить місту 2 млн. грн. на рік
2015-10-27

27 жовтня 2015 р. у Миргороді відкрили головні об'єкти Проекту USAID «Місцеві альтернативні джерела енергії: м. Миргород»: комбіновану котельню та центральний склад соломи.

У котельні п’ять старих газових котлів замінені на три сучасних, енергоефективних, та встановлений твердопаливний котел потужністю 1 МВт, що працюватиме на місцевій біомасі – соломі. Економія природного газу на цій котельні становитиме близько 600 тис. куб. м на рік. Тож замість витрачати кошти на імпортоване паливо, щорічно Полтавська область заощаджуватиме близько 2 млн грн.

Уже цього опалювального сезону оновлена котельня забезпечуватиме теплом житловий мікрорайон м. Миргорода: 10 багатоквартирних будинків, школу, дитсадок та одного комерційного споживача. У штатному режимі тепло отримуватиметься з соломи, а в періоди пікових навантажень – з природного газу.

Центральний склад розрахований на зберігання 2 тис. т тюкованої соломи. Він зведений на території миргородського КП «Спецкомунтранс» як прибудова до наявних приміщень підприємства. З центрального складу тижневий запас соломи, необхідний для роботи твердопаливного котла, транспортуватиметься на оперативний склад, розташований безпосередньо біля пілотної котельні.

Транспортування соломи здійснюватимуть закуплені в рамках Проекту машини: телескопічний навантажувач і трейлер із тягачем.

В урочистому відкритті об’єкта взяли участь міський голова Сергій Соломаха, заступник директора місії USAID в Україні, Білорусі і Молдові Джон Пеннел, перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Андрій Пісоцький, народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак, начальник управління заміщення традиційних видів палива Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Юрій Шафаренко, керівник проекту МАДЕМ, виконавчий директор Інституту місцевого розвитку Руслан Тормосов, жителі мікрорайону.

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]