Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Шаховий фестиваль «Миргород – 2019»
2019-07-19

Традиційно, в першій половині липня в нашому курортному місті відбувся 18 міжнародний шаховий фестиваль «Миргород – 2019». У програмі фестивалю проводилися змагання з блискавичної, швидкої та класичної гри, загалом 5 турнірів. Усього у святі шахів взяли участь 285 спортсменів з Молдови, Білорусі, Португалії та з 15 областей України.

У турнірах з блискавичної та швидкої гри не було рівних чемпіону Полтавщини майстру спорту з Полтави Соловчуку Олексію. У швидкій грі результат Олексія – 6,5 очок із 7. 2-6 місця поділили кандидати у майстри спорту Саприкін Олександр (Молдова),  Куриленко Володимир (Полтава), майстри спорту Твердохлібов Віктор (Полтава), Колпаков Владислав (Львів), Поліч Сергій (Дніпро). У всіх по 5,5 очок із 7.За додатковими показниками призерами стали: Саприкін Олександр – другий, Твердохлібов Віктор – третій. Кращими серед миргородців виявилися: кандидати у майстри спорту Романів Микола – 17 місце, Бєльський Станіслав – 23 місце, Шелест Олексій – 24 місце з-поміж 72 учасників.

У турнірі з блискавичної гри результат переможця Соловчука Олексія   приголомшливий – 11 очок із 11! На 3 очки відстали призери змагань міжнародний майстер Петрова Ірина (м. Київ) та майстер ФІДЕ Калюжний Андрій (Харківська область). Кращими серед миргородців у цьому турнірі були: кандидати у майстри спорту Гранько Роман – 7 очок, 11 місце, Бєльский Станіслав – 6,5 очка, 19 місце та першорозрядник Мельничук Володимир – 6 очок, 26 місце. Всього змагалося 67 учасників.

Але ж звичайно головними були турніри з класичних шахів. Вони проводилися в трьох групах. Найцікавіше, що переможцями класичних турнірів у всіх трьох групах стали спортсмени, які вдруге брали участь у наших фестивалях.

У групі А змагалися міжнародні майстри спорту, майстри спорту, кандидати у майстри спорту, всього 31 учасник. Фантастичну гру продемонструвала міжнародний майстер із Краматорська, член юнацької збірної України Мартинкова Олена – 7 очок з 9.

Призерами стали кандидати у майстри спорту Плюха Михайло (м. Дніпро) та Непочатих Станіслав (м. Київ) – 6,5 очок з 9 і, відповідно, друге та третє місця. Треба зауважити, що всім трьом призерам немає і 20 років.

У групі В змагалися кандидати у майстри спорту та шахісти перших та других розрядів, загалом 47 учасників. Відмінно виступив кандидат у майстри спорту Тітов Сергій (м. Кам’янське Дніпропетровської області) – 7,5 очок з 9 і одноосібне перше місце!

З другого по четверте місця з результатом 6,5 очок з 9 поділили майстер спорту Поліч Сергій (м. Дніпро), кандидати у майстри спорту Христовой Дмитро (м. Мелітополь, Запорізької області) та наш земляк Бєльський Станіслав. На жаль, за додатковими показниками миргородець залишився на четвертому місці. Також були відзначені спеціальними призами миргородці: кандидат у майстри спорту Модло Олексій, Шелест Олексій, Романів Микола. Кращою серед жінок у цій групі стала вихованка шахового відділення Миргородської ДЮСШ, кандидат у майстри спорту Ставицька Влада.

Наймасовішим же цьогоріч виявився  дитячий турнір. У групі С змагалося 68 юних спортсменів віком до 14 років, від кандидата у майстри спорту до безрозрядників.  Кращою стала першорозрядниця з Києва Шарапова Поліна. Перемігши в останньому турі лідера турніру Поповського Олексія, вона одноосібно очолила таблицю. Знову, як і минулого року, другу сходинку п’єдесталу зайняв першорозрядник із м. Кам’янське Дніпропетровської області Стрельник Олександр – 7 очок із 9. Третім був – першорозрядник з Харкова Сорока Володимир – 7 очок із 9. Відмінно виступила і вихованка Миргородської ДЮСШ Овчаренко Аріна,  яка посіла третє місце серед дівчат. Іншим вихованцям шахового відділення вдалось відзначитись лише у спеціальних призах:

Даценко Микита – приз кращому шахісту до 12 років,

Пилипенко Єгор – 1 місце серед спортсменів Миргородської ДЮСШ,

Мазун Ярослав – 2 місце серед спортсменів Миргородської ДЮСШ,

Слємзін Арсеній – 3 місце серед спортсменів Миргородської ДЮСШ,

Журавель Ілля – 1 місце серед другорозрядників Миргородської ДЮСШ,

Пилипенко Олександр – 1 місце серед третьорозрядників Миргородської ДЮСШ,

Пилипенко Олександр – 1 місце серед шахістів першого юнацького розряду  Миргородської ДЮСШ,

Скок Артем – 1 місце серед безрозрядників Миргородської ДЮСШ.

Хотілося б  зазначити, що шахове свято допомогли організувати міська рада та особисто мер міста Миргорода – Соломаха Сергій Павлович, який є великим шанувальником цього виду спорту,  відділ молоді і спорту (начальник Козлова Вікторія Олегівна), адміністрація МСШ №5 (директор Горобець С.М.), адміністрація ДЮСШ (т.в.о. директора ДЮСШ Сапунков О.Л.), а також спонсори ПрАТ «Миргородкурорт» (генеральний директор Гавловський О.Д.), ПрАТ «Завод мінеральних вод» (генеральний директор Кряжев К.Ю.)

Шаховий фестиваль «Миргород – 2019» скінчився,  але ми сподіваємося на нові зустрічі за шахівницями наступного року.

Організатор турніру,

керівник шахового клубу миргородської дитячо-юнацької спортивної школи - Валерій Яворовський

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]