Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
“Секстинг”: реалії віртуального життя
2020-10-09

Поряд з усіма позитивними моментами розвитку цифрових технологій та мережі Інтернет, у нашому житті з’явилися і нові небезпечні явища, що пов’язані із цими процесами. Ми все частіше чуємо про кіберзлочини, шахрайства в мережі, заволодіння особистими даними, тощо. Особливо вразливими у цій ситуації стають діти, адже з появою все нових ґаджетів навіть наймолодші дітки отримують доступ до мережі і можуть потрапити в неприємні і навіть небезпечні ситуації.

Проблема особливо загострилася в умовах пандемії коронавірусу. За даними світового огляду впливу пандемії коронавірусу на дітей в онлайн (David Wright. COVID-19: expectations and Effects on children online, June 2020) в період карантину діти стали проводити на 80% більше часу онлайн, значно почастішали випадки булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація дітей в інтернеті збільшилась вдвічі. На жаль, в Україні такі випадки також почастішали.

Одне з явищ, що може призвести іноді до непоправних наслідків – це секстинг. Під цим терміном розуміють поширення фотографій, повідомлень інтимного характеру через сучасні засоби зв’язку. Слово «sexting» з’явилося у 2005 році і було включене в 12-е видання Короткого Оксфордського словника англійської мови. Згідно з опитуванням громадської думки «Безпека в Інтернеті (секстинг), проведеним U-Report Ukraine наприкінці 2018 року, 40% опитаних підлітків та молоді віком від 15 до 30 років ствердно відповіли на питання, чи відправляли вони кому-небудь свої особисті фотографії інтимного характеру . При цьому ствердно відповіла і третина підлітків. 7% із загального числа хотіли привернути цим увагу, 23% з бажання розважитися. 62% зробили це на прохання партнера або партнерки.

Молодь не завжди розуміє, що повідомлення, зображення або відео, надіслані комусь на телефон чи комп’ютер, не є по-справжньому конфіденційними або анонімними. У будь-який момент вони можуть бути навмисно чи випадково оприлюднені. Цей контент найчастіше неможливо видалити з інтернету.

А якщо таке особисте зображення стане надбанням гласності або буде відправлено іншим, підліток може стати об’єктом приниження і публічних насмішок. Це може зашкодити самооцінці і навіть призвести до депресії та інших проблем з психічним здоров’ям.

Саме тому батьки, вручаючи дитині планшет чи новий телефон, мають обов’язково пояснити їй, чому не варто ділитися будь-з-ким особистими фото чи відео. При цьому особливу увагу потрібно звернути на те, що у разі виникнення будь-яких незрозумілих ситуацій, дитина зможе без остраху та сумнівів розповісти про все рідним і отримати захист, пораду і підтримку.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]