Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Самоорганізація населення - важливий етап у розвитку громади
2023-06-14

На засіданні виконавчого комітету, що відбувся 13 червня, підбили підсумки роботи з органами самоорганізації населення. За словами Вікторії Дудник, начальника сектору по роботі з органами самоорганізації населення організаційного відділу, 14 інспекторів сектору працюють вже другий рік поспіль. Вони є прямими комунікаторами між владою і населенням, допомагають  у вирішенні нагальних питань.

Інспектори сектору  займаються, зокрема, питанням комунальної та соціальної сфер, ведуть соціальні паспорти у межах відповідних територій, надають необхідні довідки, складають акти обстежень житлово-побутових умов тощо. За два роки роботи інспекторами сектору надано допомогу у обранні 353 голів вуличних та будинкових комітетів, з них 173 голів будинкових комітетів та 180 голів вуличних комітетів, які на добровільних засадах представляють інтереси жителів будинків та вулиць нашої громади, є вагомою і авторитетною силою в системі місцевого самоврядування. Саме вони відіграють важливу роль у створенні умов для залучення найширших кіл громадян до безпосередньої участі у прийнятті та реалізації рішень з питань соціально-економічного, культурного розвитку територій. Саме через них будується довіра, взаємовідносини, співпраця влади та населення у вирішенні окремих питань місцевого значення. Інспектори у місті та сільській місцевості активно співпрацювали з Інспекцією з благоустрою ВЖКГ, КП "Спецкомунтранс", з офіцерами поліції, відділами та управліннями міської ради та іншими комунальними підприємствами, депутатами. Скоординовано та налагоджено роботу  з адміністраторами ЦНАПу. Активно допомагають у розміщенні внутрішньо переміщених осіб та видачі їм гуманітарної допомоги.

Наразі міська влада та представники структурних підрозділів і комунальних служб разом з інспекторами сектору проводять зустрічі з мешканцями сіл громади задля розуміння їхніх проблем. Потребують вирішення такі:  щебенева підсипка та грейдерування вулиць без твердого покриття, вивезення та утилізація твердих побутових відходів з місць загального користування (кладовища, парки, громадські майдани), спилювання аварійних дерев, транспортне сполучення до віддалених населених пунктів ( перевезення пасажирів пільгових категорій, дотримання графіків та схем руху), безпритульні собаки, потреба у проведенні  централізованих водогонів у деяких селах у зв'язку з відсутністю питної води в колодязях, відновлення  виїзних прийомів стоматолога у селах та інше. Постійно проводиться роз'яснювальна робота із жителями громади щодо дотримання правил благоустрою, заборони паління, організації вивозу сміття, виявлення несанкціонованих звалищ, захаращених територій, невивезеного громадянами та організаціями обрізаного гілля, будівельного сміття біля приватних садиб тощо. Ці питання вирішувались шляхом вручення попереджень, листів, розміщення інформації на дошках оголошень.  Інспектори сектору допомагали організовувати збори жителів для проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків населених пунктів Миргородської міської територіальної громади. Перейменовано 38 вулиць. Проводили інформаційно роз'яснювальну роботу щодо необхідності заключення договорів на вивезення твердих побутових відходів з КП "Спецкомунтранс".

У цей нелегкий для всіх рік  інспектори сектору по роботі з органами самоорганізації населення активно допомагали у розміщенні в оселі внутрішньо-переміщених осіб, допомагали у видачі їм гуманітарної допомоги, постійно надавали консультативну, моральну та роз'яснювальну допомогу. Без уваги не залишилися і незахищені верстви населення, які також періодично отримували гуманітарну допомогу. Інспектори оперативно інформували населення про місцезнаходження пунктів незламності та пунктів обігріву. Ініціювали збори з органами самоорганізації населення та комунальними службами, вчасно інформували населення міста про актуальну та нагальну інформацію щодо роботи комунальних служб. У березні 2022 року інспектори, відповідальні за ведення обліку військовозобов'язаних, пройшли дистанційне навчання, яке проводилось Полтавським регіональним центром підвищення кваліфікації спільно з Полтавським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. Також всі інспектори протягом року займалися самоосвітою та були слухачами відеоконференцій, онлайн семінарів.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]