Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Рубрика "Про нас пишуть"
2016-03-29

Міський голова Миргорода Сергій Соломаха – активний учасник цілої низки проектів з міжнародною участю, які допомагають місту брати лідерство на тлі області у впровадженні енергозбереження. Про досвід цієї співпраці та деякі інші аспекти з життя міста обласного значення на Полтавщині йдеться на сайті vpoltave.info

–  Нещодавно ви закінчили спільний з американцями проект в рамках Проекту USAID «Місцеві альтернативні джерела енергії: м. Миргород»?

–  Так, проект на 2 млн дол. загалом. Проте  1 млн дол. пішов на Миргород у рамках цієї україно-американської співпраці USAID. Це реконструйована комбінована котельня (працює на соломі і газу). 5% міста вона охоплює -  10  багатоповерхових будинків, дошкільний заклад, школа.

–  Яка ще співпраця дала результати у цій сфері?

–  У рамках вже названого співробітництва була реновація дошкільного закладу №12 (2012 р  до 2 млн грн). Українсько-німецька співпраця GIZ дала результат – повне утеплення, дах перекритий, підвал відремонтований дошкільного закладу (більше 2 млн грн).

Крім названого, ще ми з північно-європейською корпорацією НЕФКО 2 проекти реалізували часткові заходи з енергозбереження ( до 2 млн грн). До того ж ми з ними  разом зробили вуличне освітлення на 12 вулицях. Ще один розпочали проект по теплоенерго – буде реконструйована одна з котелень міста, мережа,  і у всі будинки будуть поставлені індивідуальні теплові пункти.

–  Багато людей охопить?

–  Це найбільший мікрорайон – «Авіамістечко». Цей проект передбачає 800 тис. євро. Там половина  - грандові, половина – кредитні (теплоенерго братиме).

Також з проектом ДЕСПРО по водогонах почали працювати торік (3 млн грн). Зробили поки одну вулицю, але в планах ще 5 вулиць реконструювати чи то нові водогони поставити.

Працюємо й з ПРООН. Реалізували в минулому 5 співробітництв з ОСББ  – кожен по 300 тис. грн отримав. Там найрізноманітніші напрямки. В цьому році 5 ОСББ знову відібрано в цей проект. Крім того, ще у 2-вох дошкільних навчальних закладах була повна реновація.

– Кажуть, що Миргород найкраще працює на тлі Полтавщини в питаннях енергозбереження?

–  Це судити вам.

–  Днями говорила з переселенцями зі сходу, які ставлять за приклад роботу у Миргороді з людьми їхньої категорії? Мова йде про створений єдиний центр, де вимушеним переселенцям надають одразу всю допомогу з документами та інформацією.

–  Він створений теж за рахунок міжнародної допомоги та нашої підтримки. БО «Світло Надії» долучилась. Там кошти є і міжнародні, і ми додаємо.

– Скільки людей працює в центрі?

Штат з 8 людей. Причому - це переселенці. Вони співпрацюють Центром Соціальних служб нашим (спільно виграли грант), і ми їм відвели місце для  спільної роботи).

За кошти гранту фінансують заробітну плату, а ми податки на неї. Десь 80% на 20%, виходить.

–  Скільки у Миргороді нині нараховують вимушених переселенців?

–  Понад  2, 5 тисячі людей.

–  Де їх працевлаштовують? Як із цим загалом?

–  Є проблема з цим, проте намагаємось влаштовувати їх у ті сфери, де й миргородці працюють. До речі, два переселенці у нас виграли проект по залученню коштів з відкриття бізнесу. Там сума у кілька тисяч гривень десь. Один із них відкрив у торговому центрі ігрові кімнати для дітей за цей рахунок. Ми допомагали в цьому проекті теж.

 Розмову вела Наталя Очкань

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]