Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Регіональне відділення Асоціації міст України вдруге очолив керівник Миргородської громади Сергій Соломаха
2021-02-11

11 лютого під час проведення звітно-виборних зборів представників громад регіонального відділення Асоціації міст України вдруге обрали головою  цього відділення очільника Миргородської громади Сергія Соломаху. Заступниками стали міський голова Кременчука Віталій Малецький та мер Горішніх Плавнів Дмитро Биков. У засіданні взяли участь голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, перший заступник голови ОДА Дмитро Лунін, заступник голови ОДА Євген Греков, перший заступник голови облради Олександр Лемешко, нардеп Анастасія Ляшенко, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Окрім передбачених порядком денним питань, було порушено актуальні теми сьогодення. “Ми дуже часто зустрічаємося, обмінюємося досвідом. У регіональному відділенні АМУ близько 49 голів тергромад. Кожна наша зустріч присвячена актуальним темам. Зокрема, сьогодні, окрім звітно-виборних питань, обговорюємо проблемні питання, які нині турбують громади: ремонт доріг, отримання якісної та доступної медицини, врегулювання питання тарифів”, – зазначив голова регіонального відділення АМУ Сергій Соломаха.

Збори відбулися планово. Зараз їх проводять по всій Україні, розповів виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. “Це ми робимо для того, щоб були конструктивні перемовини з центральною владою. Ось останній приклад злагодженої роботи — підписання Меморандуму з Урядом щодо тарифів на тепло та гарячу воду. Як організація, яка майже 30 років працює в країні, маємо свою структуру. Тож головне завдання – згуртувати місцеве самоврядування в області. Потім на національному рівні представити план дій з центральною владою”, – зазначив Олександр Слобожан.

Регіональне відділення тісно співпрацює з Полтавською облдержадміністрацією. За словами голови ОДА Олега Синєгубова, зараз триває останній етап децентралізації, тож, окрім прав, облдержадміністрація нагадує тергромадам і про їхні обов’язки.

“Обласна влада завжди готова підставити плече територіальним громадам Полтавщини. Та співпраця, яка у нас вже є, дуже важлива для реалізації усіх тих проєктів, які реалізували у 2020 році чи плануємо у 2021. Усі ці проєкти, зокрема і Президентські програми, націлені на появу нових можливостей у громадах. Є успіхи, є й проблемні питання, які вирішуємо. Якщо раніше ми говорили про права громад, то зараз нагадуємо і про обов’язки, адже триває вже завершальний етап децентралізації. Говоримо, насамперед, про надання соціальних послуг”, – зазначив Олег Синєгубов. Крім того, голова облдержадміністрації закликав очільників громад до діалогу.

Перший заступник голови Полтавської облради Олександр Лемешко порадив дослухатися до думки мешканців громад. “Є аналітичні центри, на звіти яких потрібно звертати увагу, адже вони досліджують проблеми пересічних жителів. Треба враховувати запити, аби коригувати роботу місцевої влади”, – зазначив Олександр Лемешко та наголосив: “Те, як ви співпрацюєте з Урядом та Верховною Радою, говорить про потужну роботу регіонального відділення”.

 За матеріалами сайту https://np.pl.ua/

ОГОЛОШЕННЯ
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 03 травня 2024 року

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]