Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Проєкт "Сайт Анатолія Свидницького"
2020-03-27

У грудні минулого року випадково натрапив на інформацію про Всеукраїнський конкурс створення сайтів "Літературна візитка краю". Як можна не зацікавитися, особливо коли нічого не знаєш про те, що і як будеш робити??? Але в школі № 1 м. Миргорода можливо все! Зацікавленість учнів помножена на зусилля учителі плюс підтримка дирекції – і все виходить.

Найперше питання, яке постало перед нами: кого із митців, які народилися чи перебували у Миргороді, обрати в якості літературної візитівки? Адже протягом століть Миргород дарував натхнення багатьом майстрам художнього слова, починаючи з Василя Капніста (1798 - 1823 роки) і закінчуючи нашими сучасниками Анатолієм Дімаровим, Наталією Харасайло, Ларисою Гараган.

Після жвавих обговорень ми вирішили зосередитися на постаті Анатолія Патрикійовича Свидницького, бо «ім’я його, можна сміло сказати, остається і донині незвісним для найбільшої часті любителів української літератури» ( І. Франко). Свидницький пробув у нашому місті зовсім недовго, але: він розкрився в Миргороді не лише як письменник, як громадський діяч (детально див.на нашому сайті – https://sites.google.com/s/1R7cxbrcfFt-RQuKP-LyQX71qCJBZE3L9/p/1e3Qb94QQANGS7VIbbLN2YRZQnV_2oqdh/edit), а ще і як учитель Івана Андрійовича Зубковського, який став не тільки першим очільником нашого міста (у 1918 році), а й відкрив цілющі властивості миргородської води, заснував перші оздоровчі заклади, заклавши основи Миргорода як всесвітньо відомого міста–курорту.

І робота закипіла! Опрацювання літературних джерел, зустрічі з мистецтвознавцями, краєзнавцями, працівниками бібліотеки, поїздка до інституту Рукопису Національної бібліотеки України імені Вернадського… Працювати разом, втілювати задуми і отримувати результат – це справжнє задоволення для усіх!!! У такі моменти відчувається, що директор, вчителі, учні та їх батьки школи № 1– ми усі одна команда, яка не тільки створила сайт про Анатолія Свидницького, а й розробила та втілила в життя живе, театралізоване дійство про тогочасну науку за мотивами його твору «Люборацькі»! Останній акорд - презентація нашої роботи для учнів інших шкіл міста у Миргородській міській публічній  бібліотеці для дорослих ім. Д.Гурамішвілі та екскурсія до інституту Рукопису Національної бібліотеки України імені Вернадського.

Тому ми, з нетерпінням чекаємо на закінчення карантину.

Впевнені, що наша робота, крім того, що навчила нас багатьом цінним навичкам та збагатила знаннями, є цінною ще й тому, що відкриває поціновувачам літератури ще одне ім`я – ім`я Анатолія Свидницького «талановитого, але безталанного письменника» (М.Зеров).

 

 

Іван Городівський, автор проєкту

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]