Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Пройдіть симулятор «Протимінна безпека»
2024-10-02

Міністерство реінтеграції України повідомило про запуск нового симулятора «Протимінна безпека» на освітньому порталі Дія.Освіта . Цей інструмент розроблений у співпраці з Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) і призначений для навчання українців правилам безпеки в умовах мінної загрози.

Симулятор має інтерактивний формат, який дозволяє користувачам перевірити та покращити свої знання з протимінної безпеки, стикаючись із реалістичними ситуаціями. Користувачам пропонуються відеосюжети, що відображають реальні обставини, а потім їм потрібно вибрати правильні дії з кількох запропонованих варіантів.

Наприклад, у першій частині симулятора демонструється ситуація, коли родина повертається до свого будинку після деокупації міста і виявляє вибухонебезпечний предмет біля воріт. Користувачі мають вирішити, яка дія буде найбезпечнішою в цій ситуації. Серед варіантів є чотири можливі рішення, а після вибору користувач отримує пояснення від експертів, яке допомагає зрозуміти правильний алгоритм дій.

Симулятор складається з трьох основних частин:

Деокуповані території – цей модуль орієнтований на тих, хто повертається до звільнених від окупації міст і сіл, де ще можуть залишатися вибухонебезпечні предмети.

Прифронтові міста – цей розділ навчає користувачів безпеці у регіонах, що знаходяться поблизу зони активних бойових дій.

Вся Україна – загальні правила безпеки при виявленні підозрілих предметів, які можуть бути актуальними у будь-якій частині країни.

Цей навчальний інструмент є частиною більш масштабної інформаційної кампанії «Помічай зміни», яка стартувала в червні 2024 року і спрямована на підвищення обізнаності українців про мінну небезпеку. Метою кампанії є навчання громадян правил поводження у потенційно небезпечних ситуаціях та зменшення кількості жертв від вибухових пристроїв, залишених після бойових дій.

«Україна входить до переліку країн із найбільшими мінними загрозами у світі, адже 24% її території потенційно небезпечні через замінування. Місця, де раніше проводили час у дитинстві – поля, ліси, навіть приватні ділянки – тепер можуть приховувати небезпеку.

Перевірити свої знання з цих питань можна за допомогою інтерактивного симулятора, який є частиною інформаційної кампанії «Помічай зміни», що стартувала в червні. Разом із серіалом на цю тему, симулятор дозволяє користувачам дізнатися більше про:

  • як визначати небезпечні та безпечні зони;
  • які дії слід виконати при виявленні підозрілого предмета;
  • як реагувати, якщо ви опинилися в зоні мінної небезпеки.

Навчіться цього за допомогою симулятора на Дія.Освіта.

Посилання —  https://bit.ly/4dXQR4W.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Вакансії

Актуальний список вакансій

     
     
Оголошення

Управління архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю інформує

     
     
Особистий прийом громадян

28 жовтня 2024 року з 16.00  до 17.00 години  у приміщенні Центру надання адміністративних послуг м. Миргорода  ( вул. Гоголя,171/1  ) заступник міського голови- начальник управління економічного розвитку та інвестицій Наталія Володимирівна Молочко  проводитиме особистий прийом громадян. Попередній запис громадян  за телефоном (05355) 5-25-09  або у  ЦНАП.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]