Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про стан підготовки закладів до нового навчального року
2023-08-23

Підготовка до нового навчального року - було ключовим питанням, яке обговорили на засіданні виконавчого комітету, що відбувся 23 серпня. Перед початком засідання міський голова Сергій Соломаха привітав з Днем Державного Прапора та оголосив хвилину мовчання за українськими захисниками і захисницями, які віддали життя за свободу і незалежність України.

Про стан підготовки закладів освіти Миргородської міської територіальної громади до нового 2023-2024 навчального року доповідала Тетяна Колибельнік. За її словами, творення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу у закладах освіти є одним із пріоритетів роботи навчальних закладів в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні.  Із 25 закладів освіти 6 мають ПРУ, 27 - найпростіші укриття цивільного захисту, 4 заклади використовують найпростіші укриття поруч. У 2023 році облаштоване укриття в структурному дошкільному підрозділі «Промінчик» Гаркушинської гімназії, модульне укриття в гімназії № 3, облаштовується найпростіше укриття в дошкільному структурному підрозділі ОЗО « Хомутецька гімназія». Після проведення процедури публічних закупівель у цьому році розпочнуться роботи з реконструкції ПРУ в ЗДО №10 «Веселка». Станом на 23 серпня 12 закладів загальної середньої освіти забезпечені 100 % укриттями, ліцей ім. І.А Зубковського – 30%, ліцей «Лінгвіст» - 50 %, ліцей ім. Т.Г.Шевченка – 66%. Після завершення робіт із облаштування найпростішого укриття в структурному дошкільному підрозділі ОЗО «Хомутецька гімназія» та капітального ремонту приміщення у Петрівцівській гімназії всі дошкільні структурні підрозділи і заклади дошкільної освіти 100% будуть забезпечені укриттями.

На проведення робіт із облаштування укриттів з місцевого бюджету виділено більше 6,5 млн.грн. Укриття підключені до мережі Wi-fi. 

Від Товариства Червоного Хреста України отримано у заклади освіти ковдри продуктові набори, гігієнічні набори та антисептики. Дитячі набори для створення комфортних умов під час перебування учнів в укриттях отримали від ЮНІСЕФ. 

Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» закуплено та передано закладам освіти (ОЗО «Миргородська гімназія  № 3», Миргородський ліцей ім. Т.Г. Шевченка, ОЗО «Миргородський ліцей ім. І.А. Зубковського» та  ЗДО № 2 „Оленка”, ЗДО  № 10 „Веселка”, ЗДО № 11 „Теремок”)  кухонне обладнання, що вже використовується для покращення надання послуг із організації харчування дітей. Надійшло сучасного холодильного та технологічного обладнання, посуду, меблів на загальну вартість близько 2 млн. гривень.

Детально доповідачка розповіла і про інші напрямки підготовки до навчального процесу: організацію підвозу учнів, харчування, виконаних ремонтів, кадрового забезпечення, участі у проєктах.

Коментуючи  питання міський голова Сергій Соломаха зауважив, що наявність та задовільний стан укриттів є головною умовою початку навчального року в очному форматі.  У закладах, де ці вимоги не буде дотримано, навчання відбуватиметься за змішаною формою навчання.

          Члени виконкому доповідь головної освітянки взяли до відома та обов’язали управління освіти, молоді та спорту міської ради та керівників закладів освіти громади забезпечити закінчення робіт із підготовки закладів освіти до 2023 – 2024 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.

Інші основні питання розгляду на виконкомі стосувалися рішень відділу "Служба у справах дітей", відділу підприємництва, торгівлі та агропромислового комплексу, управління архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю.  Розгляд поточних питання, які були внесені до порядку денного, через оголошену повітряну тривогу, перенесено на наступне засідання виконавчого комітету.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 02 травня 2024 року

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Оголошення

Тендер на закупівлю медичного обладнання 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]