Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про організацію оповіщення та дії населення після отримання сигналу "тривога"
2022-05-02

У Миргородській міській територіальній громаді періодично лунають сирени, які повідомляють про повітряну тривогу. Як відбувається оповіщення населення, розповів начальник сектору цивільного захисту Миргородської міської ради Олександр Яременко. "Оповіщення здійснює оперативний черговий цивільного захисту Полтавської області, який чергує цілодобово. Він отримує відповідний сигнал від чергового з Києва, який оперативно відслідковує ситуацію. Сигнал може подаватися як на всю область так і на окремі райони," – сказав Олександр Яременко. 

Коли черговий отримує сигнал, то запускає сирени оповіщення, які спрацьовують по всій області або в окремому регіоні, який визначений вищим командуванням. Далі задіюють канали місцевого мовлення: радіо, телебачення, інтернет-ресурси.

У Миргородській міській територіальній громаді оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій та команду "відбій" цілодобово передає радіо "Миргород" на частоті 96,9 FM та онлайн.

Для оперативного оповіщення населення було задіяно інтернет-ресурси міської ради: соціальну мережу фейсбук, вайбер та телеграм-канали. Згодом запрацював телеграм-канал ДСНС ПОЛТАВА СИРЕНА. Цей канал є наразі основним по оповіщенню населення через мережу інтернет за допомогою месенджеру Telegram (стаціонарні комп’ютери, мобільні телефони та ін.). Канал має понад 200 тисяч підписників.

Олександр Яременко зауважив: якщо почули сигнал «увага всім», потрібно йти в укриття. Насамперед до підвалів ваших будинків. Коли йдете до укриття, при собі треба мати радіоприймач. У сховищі потрібно перебувати до команди «відбій».

При команді «відбій» сирени не включають. Населення повідомляють через канали місцевого мовлення і вже згаданий телеграм-канал ДСНС Полтава Сирена https://t.me/dsns_poltava_syrena

 

Організаційний відділ

ОГОЛОШЕННЯ
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 03 травня 2024 року

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]