Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Презентація книги Людмили Розсохи «Миргородська повінь»
2019-04-08

У Миргородському краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід до 100-річчя повстання С.Дубчака в Миргороді та презентація книги Людмили Розсохи «Миргородська повінь».  Учасниками тематичної зустрічі були і  студенти Університету третього віку.

Директор Миргородського краєзнавчого музею Андрій Фесенко розповів, що навесні 1919 року в Україні панував хаос. Сюди вдруге прийшли російські більшовицькі війська, почалася агресія проти України. На Полтавщину прибуло 2 тисячі продзагонів, які задарма, нахабно, погрожуючи розстрілами, терором забирали зерно та хліб. Людям, які звикли до хліборобської праці і виховувалися на християнських цінностях, насаджували ідеологію класової ненависті. Разом з радянською владою прийшла ЧК- каральний орган, політична поліція, якої світ не знав. По суті, це була банда. Люди повстали проти такої наруги стихійним вибухом народного невдоволення. Однак повстання було придушене.

   Працівники  Миргородського краєзнавчого музею видали історичний буклет, в якому описані ключові епізоди цієї знакової історичної події для Миргородщини. Його отримали всі присутні заходу.

Також до цієї знаменної дати було представлено нове видання краєзнавця Людмили Розсохи «Миргородська повінь». У книзі описано революційний рух на Миргородщині 1917-1921 років. Таку назву книга отримала тому, що ті бурхливі події були схожі на весняну повінь, яка охопила не тільки Миргородщину, а і всю Україну. То було народне збурення, народне зрушення проти московської навали, яка ринула на Україну. Автор книги працювала над виданням 10 років: збирала матеріали та спілкувалася з нащадками тих подій. Писала книгу 2 роки. Найбільший матеріал їй дали родинні архіви миргородців. Вона читала їхні листування, дивилася світлини, документи, що збереглися. Також використовувала матеріали центрального державного історичного архіву міста Києва, державного архіву Полтавської області, архівні фондові матеріали Миргородського краєзнавчого музею.

   Тематичний захід був пізнавальним і корисним та дуже сподобався студентам Університету третього віку. Небайдужість до історичних подій рідного краю підкреслила впевненість у тому, що Миргород – полкове козацьке місто, де й понині живе дух волі і незламності.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 01 травня 2024 року

     
     
Оголошення

Тендер на закупівлю медичного обладнання 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]