Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Послуга з формування життєстійкості: що? де? коли?
2023-12-21

Пілотний проєкт Міністерства соціальної політики України з формування життєстійкості набирає обертів: наразі триває процес залучення громад, а паралельно з цим проходить конкурс серед надавачів. Тож, зібравши докупи найчастіші запитання, що лунають як з боку представників територіальних громад, так і від потенційних надавачів, відповідаємо.

У чому сутність послуги?

Проєкт покликаний підтримати українців. Саме тому, в рамках надання послуги учасники опанують навички зниження рівня стресу і тривожності, самодопомоги і першої психологічної допомоги близьким.

Особлива увага приділятиметься розвитку батьківських навичок та догляду за дітьми. А також – психологічній роботі з військовослужбовцями, ветеранами і їхніми родинами.

Крім того, послуга передбачає навчання волонтерів та допомогу в координації їхньої діяльності.

Проєкт є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої  Першою леді Оленою Зеленською. 

Партнерами проєкту виступають: Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Агропромхолдинг Астарта-Київ, Благодійний фонд “Повір у себе” та інші. 

Як надаватиметься послуга?

Послуга психосоціальної підтримки насамперед передбачає комплексний підхід. Спершу, фахівці проводитимуть оцінку потреб людини та складатимуть дорожню мапу. Після цього, надаватиметься допомога в установленні контактів з фахівцями, службами, організаціями, які пропонують послуги для вирішення наявних проблем, можливості соціального захисту і тд.

За місцем надання послуги будуть запроваджені: психологічна діагностика, психологічне консультування (індивідуальне, сімейне, чи групове); надання психологічної підтримки та допомоги після психологічних травм та стресових розладів; навчання методам і прийомам, які допомагають знижувати фізичний та психологічний стрес тощо. 

У рамках підготовки фахівців усі надавачі пройдуть ряд тренінгів, серед яких – курси “Самодопомога Плюс” від ВООЗ та “Батьківство без стресу” від ЮНІСЕФ та інші.

 

Де і коли надаватиметься послуга?

Послуга реалізовуватиметься через територіальні громади. Нагадаємо, будь-яка територіальна громада України може подати свою заявку на участь у проєкті. Строки подання заявки оновлюються на сайті Міністерства соціальної політики. Єдина умова – підготувати та утримувати приміщення для надання послуги. 

Списки громад-учасниць публікуються наказами МІнсоцполітики на сайті. До проєкту постійно долучається дедалі більше представників місцевих органів влади. За посиланням  можна ознайомитися з переліком поширених запитань-відповідей від представників територіальних громад.

Наразі, у планах реалізація послуги з формування життєстійкості до 31 грудня 2024 року. Надалі проєкт масштабується на всю Україну.

Хто може стати надавачем послуги в межах проєкту?

Надавачем послуги з формування життєстійкості можуть бути юрособи та ФОПи, включені до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, які мають або можуть сформувати команди фахівців у кількості відповідно до чисельності населення громади. Така команда має включати: соціальних менеджерів, психолога та соціального працівника.

Конкурсний відбір надавачів проводить Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю. Більше деталей про конкурсну заявку, критерії та дедлайни – читайте за лінком

Зверніть увагу, що поза конкурсом можуть подати свої заявки ті, хто планують надавати послугу власним коштом, а також беруть на себе відповідальність з облаштування і утримання приміщення. Такими надавачами можуть виступати юрособи, ФОПи ( у тому числі ГО), а також комунальні установи. Навіть якщо їхня громада не подала свою заявку на участь, вони усе одно можуть подавати свої документи.

Аби долучитися до онлайн-консультацій для надавачів, які проходять щоп’ятниці о 15:00, заповнюйте форму онлайн реєстрації: https://forms.gle/grcffnZ6ejWyiLd19

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]