Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Покроковий план оплати за житлово-комунальні послуги для пільгової категорії громадян
2019-12-09

Із жовтня 2019 року запроваджено монетизацію пільг, однак це не впливає на розмір пільгової знижки з оплати житлово-комунальних послуг в межах встановлених соціальних нормативів, який залишається незмінним (незалежно від форми отримання пільги (готівка чи безготівка).

Про розмір нарахованої пільги за місяць Вас поінформовано в повідомленні про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.  Якщо тарифи на житлово-комунальні послуги не змінюються, то щомісячний розмір пільги протягом опалювального періоду буде однаковим. В подальшому, якщо тарифи на житлово-комунальні послуги змінюватимуться, то щомісячний розмір пільги теж буде переглядатись.

Пільговики, які отримують пільгу у готівковій формі (на руки), повинні сплачувати за житлово-комунальні послуги самостійно та в повному обсязі.

Важливо знати! Перерахування коштів у грошовій безготівковій формі за надані пільги надавачам послуг здійснюється не по пропорційному принципу (коли за кожну послугу проводився розрахунок у відсотках від суми пільги), а у визначеній законодавством послідовності (по принципу пріоритетності): перше – за опалення (теплопостачання, газо- або електропостачання); друге – за гаряче водопостачання; третє – за централізоване водопостачання та водовідведення; потім - постачання електричної енергії на освітлення; далі - постачання природного газу для приготування їжі та підігріву води; вивезення побутових відходів; послуги з управління багатоквартирним будинком; внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

                Як сплатити за житлово-комунальні послуги з урахуванням пільг можете дізнатись в один із способів:

1) з отриманого смс-повідомлення від Ощадбанку. (надходитиме на номер мобільного телефону щомісяця після 18 числа наступного місяця).

Зразок смс-повідомлення: 

Pilga 834.56

ne pokryla

H_Voda 25.13

Electryka 84.00

Gaz 69.19

Gytlo 56.36

Detali v kabineti

Зміст смс-повідомлення:

Пільга 834 грн. 56 коп. – загальний розмір пільги

(за опалення та гарячу воду сплачено за рахунок пільги)

Водопостачання – 25,13 грн.

Електропостачання – 84,00 грн.

Газопостачання – 69,19 грн.

Послуга з управління багатоквартирним будинком (квартплата) – 56,36 грн.

Якщо суми пільги достатньо для сплати всіх житлово-комунальних послуг, то пільговику не потрібно нічого доплачувати.

Якщо суми пільги недостатньо для сплати всіх житлово-комунальних послуг (приклад), то сплачено буде лише за ті послуги, на які вистачить розміру пільги. А послуги, за які потрібно пільговику сплатити самостійно, буде зазначено в смс-повідомленні.

У наведеному прикладі за рахунок пільги сплачено повністю за послуги з теплопостачання та гаряче водопостачання, а самостійно сплачувати пільговику необхідно: за послугу з водопостачання та водовідведення – 25,13 грн.; за послугу з електропостачання – 84,00 грн.; за послугу  газопостачання (газ для плити) – 69,19 грн.; за послугу з управління багатоквартирним будинком (квартплата) – 56,36 грн.

2) зареєструватись в Особистому кабінеті пільговика на сайті Ощадбанку , де відображена інформація про нараховані суми за спожиті послуги та сплачені суми пільги в розрізі кожного виду послуги.

Реєстрація в Особистому кабінету надасть можливість щомісячного контролю за проведенням своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги.

3) розрахувати суми до сплати самостійно.

Для цього необхідно знати розмір пільги та нараховані суми за спожиті послуги (про нараховані суми за послуги можна дізнатись з платіжки чи розрахувати самостійно при використанні газу чи електроенергії для опалення)

Наприклад: Розмір нарахованої пільги – 834,56 грн.

Нарахована сума за спожиту послугу з теплопостачання (або газо-/електропостачання для опалення) – 555,48 грн. Нарахована сума за спожиту послугу за гаряче водопостачання – 179,08 грн.

Нарахована сума за централізоване водопостачання та водовідведення – 125,13 грн.

У наведеному прикладі за рахунок пільги сплачено повністю за послуги з теплопостачання та гаряче водопостачання, а самостійно сплачувати пільговику необхідно: за послугу з водопостачання та водовідведення – 25,13 грн.; за послугу з електропостачання – 84,00 грн.; за послугу  газопостачання (газ для плити) – 69,19 грн.; за послугу з управління багатоквартирним будинком (квартплата) – 56,36 грн.

 За матеріалами Департаменту соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]