Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Побачила світ перша книга про митця Опанаса Сластьона
2022-07-18

Вийшла з друку книга, присвячена життю і творчій діяльності класика українського мистецтва, засновнику  Миргородського краєзнавчого музею Опанасу Сластьону. Автор видання  -  Віталій Ханко, який все життя досліджує спадщину краєзнавця. Видання містить 298 сторінок з 54 ілюстраціями біографічного характеру. У книзі проаналізована творча активність митця у графіці, малярстві, архітектурі, декоративному мистецтві, публіцистиці, критиці мистецтва.

У ці непрості часи вийшла у світ перша грунтовна праця, присвячена життю і творчості Опанаса Сластьона (1855-1933) - талановитого діяча культури і мистецтва, українського маляра і графіка романтично-народницького напряму, етнографа, художника-архітектора новітнього напрямку, педагога, дослідника і популяризатора народного думового епосу, засновника Миргородського краєзнавчого музею. 

 У своєму пості на фейсбук-сторінці голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк  так відреагувала на  появу книги:

"Це - потужний залп Перемоги в лице агресору з нескореного Харкова! Щодня місто винищують ракетами - а Oleksandr Savchuk робив під їхні розриви цю унікальну книгу! Відважний, «непрактично» відданий культурі Савчук! Опанас Георгієвич Сластьон засміявся в морду агресора.

Я завжди вірила, що Сластьон повернувся зі сторічного зникнення недарма. Він ніколи-ні разу-ні на мить не пожалівся, як важко рятувати, відбудовувати Україну, вишукувати вкрадене росіянами й повертати нащадкам. Жоден раз не пошкодував свого життя

Для того, щоби зафіксувати, намалювати, побудувати те, що належало Україні, обирав лише найкраще, найкоштовніше - хоч ніколи не згадував, що мав на сніданок.

Така й ця книга - зроблена з любов‘ю, на найкращому папері, з великим талантом дизайнерів.

Всі, хто купить її, матиме полтавське-харківське-сластьонове-ханкове-савчукове замовляння від куль - ними дух не поранити!

Щаслива, що знаю автора - і що він живий, і що його справа життя зараз здійснилася в такий важливий час!"

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]