Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підсумки роботи Миргородського міського сектору філії Державної установи «Центр пробації»
2023-07-24

Пробація у світі існує вже більше 200 років, але для України це відносно нова система, адже Закон «Про пробацію» був ухвалений у 2015 році. Пройшовши шлях у 8 років, можна впевнено сказати, що пробація  в Україні розвивається з урахуванням європейських стандартів, сучасних інструментів роботи з правопорушниками та кращих міжнародних практик застосування альтернативних санкцій (альтернативних ув’язненню видів покарань).

Нагляд за правопорушником є невід’ємним елементом пробації як у світі, так і в Україні. Однак нагляд є не лише контрольною функцією, а й засобом консультування суб’єктів пробації, надання  їм допомоги та мотивації.

Клієнтами пробації є обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь; особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з їх підготовки до звільнення.

У жодній країні світу ніхто не може гарантувати, що соціально-виховна робота з правопорушниками забезпечить 100% утримання суб’єктів пробації від вчинення нового правопорушення. Не існує жодного інструменту, який би гарантував такий вплив на правопорушника, проте є різні способи впливу на особу, що доводять високу ефективність.

Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях обмеження або позбавлення волі.

Працівники пробації консультують та здійснюють іншу діяльність, передбачену законодавством, але їх по всій Україні трохи за 2,5 тисячі, а осіб, що перебувають на обліку органів пробації щороку – близько 60 тисяч.

За І півріччя 2023 рік по обліках Миргородського міського сектору   філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області пройшло 226 осіб ( за І півріччя 2022 року – 184) засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та притягнутих до адміністративної відповідальності,  з яких :

  • засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю – 9 осіб;
  • засуджених до  покарання у виді громадських робіт – 4 особи;
  • засуджених до покарання у виді виправних робіт – 4 особи; 
  • звільнених від відбування покарання з випробуванням та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років – 173 особи;
  • засуджених до штрафу – 20 осіб;
  • притягнутих  до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт – 4 особи;
  • притягнутих до адміністративної відповідальності у виді суспільно корисних робіт – 12 осіб;

5 осіб засуджених до покарання у виді громадських робіт, які пройшли по обліках підрозділу пробації відпрацювали 100  годин громадських робіт.

        Із заробітку осіб, засуджених до покарання у виді виправних робіт протягом  6 місяців 2023 року утримано та перераховано в дохід держави                                11140 грн. 96 коп..

    Впродовж І півріччя 2023 року по обліках Миргородського міського сектору з питань пробації  пройшло 20 осіб засуджених до покарання у виді штрафу. Загальна сума сплаченого штрафу, складає 76200 грн.. Одному засудженому замінено несплачену суму штрафу в розмірі 1700 грн. на   покарання у виді 100 годин громадських робіт.

     Миргородським міським сектором філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області  забезпечено  виконання 4 постанов про притягнення порушників до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт. 2 порушника допустили ухилення від відбування громадських робіт, за що невідбуту частину громадських робіт замінено на штраф. 

     За І півріччя 2023 року по обліках Миргородського міського сектору  з питань пробації пройшло 12 осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності у виді суспільно корисних робіт. В рахунок погашення заборгованості по аліментах перераховано  19542 грн. 15 коп.

З метою реалізації пенітенціарної пробації, як одного із видів пробації,   впродовж  І півріччя 2023 року  працівниками Миргородського  міського сектору пробації забезпечено вирішення питань підготовки до звільнення у пошуку місця проживання щодо 9  осіб ( за аналогічний період 2022 року – 7 осіб).

За І півріччя  2023 рік до Миргородського міського сектор пробації на виконання надійшло 9 ухвал суду щодо складання досудової доповіді відносно обвинувачених осіб, підготовлено та направлено до суду 9 досудових доповідей, та надано до суду  висновки про можливість виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк стосовно 8 осіб .

Волонтерство в країнах цивілізованого світу є нормою життя. Законом України «Про пробацію» передбачено сприяння волонтерів органам пробації у здійсненні нагляду за засудженими, які відбувають покарання в громаді, та проведенні з ними соціально-виховної роботи. Волонтерська мережа пробації – це додатковий ресурс, інструмент для ефективної діяльності пробації у виконанні своїх функцій; для суб’єкта пробації – це можливість отримати повний спектр допомоги.

Більше однієї тисячі волонтерів пробації у різних куточках України долучаються до роботи з правопорушниками, мотивують їх до позитивних змін і підтримують на шляху змін. Хтось надає професійну допомогу (юридичну, психологічну та ін.), інші власним прикладом та підтримкою допомагають подолати складний період в житті та позбутися залежностей, а ще інші – стають наставниками в житті й реальними справами допомагають знайти роботу чи вирішити матеріальні проблеми.

З метою більш ефективної соціально-виховної роботи із клієнтами пробації Миргородський міський сектор з питань пробації запрошує до  співпраці наполегливих, відповідальних, толерантних, ініціативних та оптимістичних особистостей для здійснення волонтерської діяльності. Волонтер пробації - фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов'язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

З метою проведення регулярного інформування волонтерів пробації про роботу з суб’єктами пробації та новації в системі пробації Державною установою «Центр пробації започатковано телеграм-канал «Волонтерство в пробації» з яким можна ознайомитися за посиланням https://t.me/Volunteeringinprobation.

Ми Вас чекаємо за адресою: м. Миргород вул. Якова Усика, 34. каб. 310, Полтавської області, 37600,

 Ел. адреса:pl23@probation.gov.ua, контактний телефон 099-95-88-386.

З більш детальною інформацією про  діяльність органів пробації Ви  можете ознайомитися в соціальних мережах https://www.facebook.com/probation.ua, на сайті Державної установи «Центр пробації» за посиланнями  www.probation.gov.ua ,  та месенджері «Телеграм»  https://t.me/probationUA.

          

 

Юрій Явтушенко,

начальник Миргородського міського сектору

філії Державної установи «Центр пробації»

в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 02 травня 2024 року

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Оголошення

Тендер на закупівлю медичного обладнання 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]