Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Перспективи децентралізації та приєднання територій до міст обласного значення
2018-09-14

Результати та перспективи реформи децентралізації в Україні та Полтавській області презентували експерти Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування  в Миргороді. 13 вересня у залі засідань Миргородської міської ради відбувся  круглий стіл щодо перспектив децентралізації та приєднання територій до міст обласного значення.

У заході, який відкрив міський голова Сергій Соломаха, взяли також участь керівники сільських рад та селищних рад. Мова йшла про зміни в законодавстві, що регулюють питання приєднання територіальних громад до міст обласного значення та утворення ОТГ. З початку процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування в Україні створено більше 800  об'єднаних територіальних громад. За словами Тетяни Паутової, експерта з питань місцевих фінансів, для більш продуктивної роботи та підвищення рівня життя населення об'єдналися більше третини від загальної кількості сільських, селищних, міських рад. Результатом такого об'єднання, стверджує експерт, є суттєве зростання власних доходів місцевих бюджетів. За словами експертів, Миргородський район має гарний ресурсний потенціал, на основі якого можливе утворення спроможних, потужних ОТГ, а місто Миргород є спроможним адміністративним центром, здатним забезпечити якісними послугами в усіх сферах ті громади, які приєднаються. Інформаційну-консультативну кампанію щодо реалізації реформи децентралізації в Україні організовує та підтримує проект ULEAD з Європою. Регіональні експерти цього  проекту акцентували на тому, що децентралізація дає можливість місцевим громадам свободу у плануванні власних витрат, адже все зароблене залишатиметься на місцях.

Після презентаційних матеріалів відбувся жвавий діалог. Секретар міської ради Наталія Гирка говорила про те, що міська влада готова до діалогу з громадами, котрі виявлять бажання приєднатися. Голови сільських та селищних рад, котрі в перспективі планують приєднання, ставили експертам чимало запитань. Насамперед, вони цікавилися  галузей фінансів, освіти, функцій старост у разі створення ОТГ. 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]