Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Педагогічні підходи в роботі з дітьми дошкільного віку з розладами аутичного спектра
2023-03-22

Дитина з розладами аутистичного спектра у звичайному дитячому садку не дивина. Утім, це вимагає від працівників ЗДО відповідальності, узгодженості дій та додаткової уваги. Коли така дитина за висновком ІРЦ потрапляє до дошкільного закладу, то це є стресом не лише для неї та її батьків, а й для самих фахівців.

Хто такі діти з аутизмом, що важливо знати педагогу в роботі з ними такі питання обговорювали 17 березня 2023 року учасники засідання професійної педагогічної спільноти асистентів вихователів, вихователів інклюзивних груп та спеціальних груп закладів дошкільної освіти за темою «Педагогічні підходи в роботі з дітьми з розладами аутичного спектра», спікерами якого були працівники Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю м. Миргород. Сіваченко В.М., директор ЦКРДІ, зазначила, що будь-яку дитину з аутизмом можна привчити до порядку, організованості, адаптувати в дитячому колективі та сприяти її послідовному розвитку. Але для цього процес введення такої дитини в освітній простір повинен бути продуманим і підготовленим. Головним орієнтиром до розбудови корекційно-розвиткового процесу є ідея Виготського Л.С. про те, що дитина з особливостями розвитку є передусім дитиною, а потім уже дитиною з тими чи іншими особливостями розвитку.

Вчитель-дефектолог, логопед Центру Маслова А.О. ознайомила присутніх із характеристиками розладу аутичного спектру, надала практичні рекомендації щодо роботи педагогів із дітьми з РАС на початковому етапі, зауважила, що першочерговим завданням дошкільного закладу та батьків є формування у дітей соціальних навичок для використання у повсякденному житті.

Фахівець із фізичної реабілітації Центру Федорцова А.В. розповіла про сенсорну інтеграцію та її значення для функціонування і розвитку дітей з аутизмом.

А Добряк В. О., практичний психолог Центру, наголосив на важливості використання карток візуальної підтримки у роботі з дітьми з РАС для формування комунікативних навичок засобами  АДК (альтернативної і додаткової комунікації).

Для ефективної взаємодії педагогів ЗДО з такими дітьми фахівці Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю надали корисні посилання та список спеціальної літератури для використання в роботі.

Дякуємо за неоціненний досвід та можливість спілкування з висококваліфікованими  спеціалістами з питань інтеграції дітей з ООП в освітній простір.

 

        Матеріали заходу можна переглянути за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/1uttU5IRxvqxLYGpbjDlKhnvsOoVwf4lS?usp=sharing

 

 

 

Любов Гречка, консультант

Комунальної установи «Центр професійного розвитку

 педагогічних працівників  Миргородської міської ради»

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]