Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Панас Мирний і Миргород
2015-01-28

28 січня виповнилося 95 років з дня смерті миргородського письменника Панаса Мирного (Рудченка).«Вся моя слава – Україна», - писав наш земляк. І прекрасно розумів, що Миргород – частинка великої України, для якої він так багато зробив.

Панас Мирний помер 28 січня 1920 року. Натхненний передовими ідеями свого часу, він був невтомним трудівником на ниві української літератури. Через все своє життя він проніс палку любов до трудящої і знедоленої людини, до рідного краю, української культури, до свого народу, його історії.

Поховано його в Полтаві. Український народ шанує пам’ять про Панаса Мирного. Ім’ям письменника названі школи й культурно-мистецькі заклади, вулиці міст. У будинку, де жив письменник, створено літературно-меморіальний музей. У 1951 р. у Полтаві урочисто

Миргородці свято шанують пам’ять славетного земляка. У 1949 році ім’я Панаса Мирного присвоєно середній школі №1, перед входом встановлено погруддя письменника. Тоді ж на вулиці Гоголя, на місці, де стояв будинок, в якому народився Панас Якович, встановлено мармурову дошку. Через півстоліття біля школи відкрито нове погруддя, пам’ятний знак біля садиби Рудченків, меморіальну дошку на будинку №12 по вулиці Панаса Мирного. А згодом у школі, що носить його ім"я, облаштували музей Панаса Мирного.

Робочий кабінет письменника оформлено так, яким він був за життя письменника. В кімнаті - музеї показано, як вшановується пам'ять письменника в наші дні. Педагоги школи використовують різні форми науково-просвітницької роботи з тим, аби якнайповніше донести до юних сердець велич творчості нашого славетного земляка, його безмежну любов до рідної землі, мудрого, талановитого народу.  У музеї проходять літературні уроки, виховні години, зустрічі з письменниками та науковцями.

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]