Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Обрали міста, які візьмуть участь у європейському проекті
2015-04-14

Відбувся відбір міст Полтавської області, які візьмуть участь у Проекті Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

10 квітня 2015 року за участі керівництва облдержадміністрації, обласної ради та Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в режимі скап-конференції відбулась нарада щодо визначення міст Полтавської області – переможців конкурсу, які будуть в 2015 – 2017 роках брати участь у компоненті з муніципального розвитку Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

У нараді взяли участь Олег Пругло – перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації, Володимир Марченко – перший заступник голови Полтавської обласної ради, Дмитро Орлов – в.о. директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації, Оксана Ремига – старший програмний менеджер Програми Розвитку ООН в Україні, Леонід Туловський – координатор компоненту розвитку міст Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Галина Бут – координатор Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Полтавській області.

Під час наради учасники ознайомилися з підсумками проведеного Проектом ЄС та ПРООН аналізу заявок, отриманих від міст області, та спільним рішенням визначили переможцями міста Миргород і Комсомольськ, які стануть учасниками третьої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Резервними містами визначено Пирятин та Червонозаводське.

Міста – переможці отримають підтримку Проекту ЄС та ПРООН через:

  • розвиток інституцій (ОСББ, відділ підтримки муніципалітетів, рада з муніципального розвитку);
  • підтримку мікропроектів ОСББ та соціальних об’єктів з енегоефективності;
  • розробку моделей для відтворення задля вирішення проблем житлового сектору;
  • впровадження інноваційної діяльності та технологій на місцевому рівні із забезпеченням кращого обслуговування житлового сектору.

Наступним етапом впровадження Проекту ЄС та ПРООН буде підписання Угод про партнерство з визначеними містами.

Довідково:

Спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” реалізується в Полтавській області починаючи з 2009 року. Цей Проект співпрацює з 900 громадами в усіх регіонах Україні для підтримки сталого розвитку сільських територій шляхом реалізації ініціатив мешканців сіл, об`єднаних в громадські організації, для реального вирішення місцевих проблем.

Перша фаза Проекту, при підтримці обласного бюджету в сумі 1 млн. 700 тис. грн. та районних бюджетів в сумі 1 млн. 390 тис. грн., дала змогу реалізувати в області 50 ініціатив громад з покращення місцевої інфраструктури загальною вартістю понад 7 млн. грн. Понад півмільйона гривень зібрані на ці цілі самими мешканцями. 3 млн. 600 тис. грн.грантових коштів було надано Проектом „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

У другій фазі Проекту, яка тривала з 2011 року реалізовано 54 ініціативи громад загальною вартістю понад 10 млн. грн., з яких грантова підтримка Проекту – 4,2 млн. грн., з обласного бюджету виділено 2,2 млн. грн., кошти районних та сільських бюджетів – 3,7 млн. грн., кошти мешканців – 620 тис. грн.

9 жовтня 2014 року розпочалась третя фаза реалізації Проекту в Полтавській області.

В 2015 – 2017 роках за основним компонентом Проекту у 8 районах області (Лохвицький, Шишацький, Козельщинський, Чутівський, Пирятинський, Оржицький, Зіньківський, Кременчуцький), відібраних на конкурсній основі, буде реалізовано 32 мікропроекти громад. Грантова підтримка ЄС складе близько 500 тис. дол. США у гривневому еквіваленті.

Додатковим компонентом третьої фази реалізації Проекту став муніципальний розвиток.

Крім того, Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» надає підтримку для поліпшення умов життя внутрішньо переміщеним особам, що мігрували до Полтавської області у зв’язку з військовим конфліктом на Сході України та анексією АРК Крим. Підтримка передбачає швидке та не дороге відновлення (утеплення) житлових споруд (громадських/ комунальних об’єктів), в яких наразі проживають особи зазначеної категорії. Розмір грантової складової становитиме 100 тис. дол. в гривневому еквіваленті. На території Полтавської області буде реалізовано 2 проекти для ВПО.

Департамент економічного розвитку облдержадміністрації

За матеріалами сайту «Новини Полтавщини»

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]