Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Облікуємо тепло - економимо кошти!
2015-06-17

Не за горами осінь та зима і доведеться платити за теплопостачання за новим тарифом. А щоб у деякій мірі зменшити і без того великий тягар для бюджету сім'ї, потрібно послуги за тепло облікувати та сплачувати за фактично спожите. І одним із варіантів економії коштів родини є встановлення теплового лічильника у будинку.

Здешевити оплату за теплопостачання у Миргороді покликана програма співфінансування на встановлення у багатоповерхівках приладів обліку тепла, що діє   з 2014 року. Цю акцію ініціював міський голова Сергій Соломаха. Програму продовжено і в поточному році. Докладніше з Положенням можна ознайомитися тут. http://myrgorod.pl.ua/files/images/News/2015/03/12/1/ryshennya.pdf

Робота по облаштуванню багатоквартирних житлових будинків по встановленню засобів обліку та регулювання теплової енергії проодовжується. А враховуючи терміни проведення таких робіт (у середньому два місяці) від проектування, узгодження до монтування та введення в експлуатацію, до початку опалювального сезону не так вже і багато залишилося часу. Тому кожна сім'я, що проживає у квартирі багатоповерхового будинку, де немає теплового лічильника, повинна прорахувати свої можливі витрати та прийняти для себе вмотивоване рішення про відмову від лічильника або його встановлення.

У даний час на черзі на встановлення засобів обліку теплової енергії знаходяться 2 багатоквартирних житлових будинків. Рішенням п’ятдесят першої сесії шостого скликання № 31 «Про внесення змін до рішення 41 сесії 6 скликання від 31 січня 2014 року № 21 «Про затвердження Програми капітального ремонту житлового фонду комунальної власності та ОСББ м. Миргорода на 2014-2015 роки» на фінансування даних заходів у 2015 році виділено 280 тис. грн. з місцевого бюджету. Також передбачається співфінансування мешканців будинків у розмірі 62,8 тис грн.

Станом на 16 червня 2015 року встановлено 23 засоби обліку та регулювання теплової енергії у житлових будинках. Загальна вартість встановлених засобів обліку становить 490,5 тис грн, з яких 102 тис. грн. – кошти мешканців, 388,5 тис. грн. – фінансування з боку міської ради.

За результатами моніторингу, ті мешканці, будинки яких обладнані приладами обліку, сплачують коштів на 20 % менше, ніж ті, хто ще не наважився це зробити. У більшості будинків, вартість встановлення лічильника окупилася за перші кілька місяців опалювального періоду.

Лічильники тепла у місті вже встановлено у 75% багатоквартирних будинків. Це один з кращих показників у нашому регіоні. Позитивний досвід Миргорода щодо залучення коштів для населення для встановлення засобів комерційного обліку теплової енергії в житловому фонді Полтавською ОДА рекомендовано для використання громадам міст та районів нашої області.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]