Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Обговорили питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я
2023-05-03

Питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я обговорили в Миргородській РВА.  У робочій нараді із директором Департаменту охорони здоров’я Полтавської облвійськадміністрації Віктором Лисаком з питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я взяли участь начальник Миргородської райвійськадміністрації Віталій Дяківнич, Миргородський міський голова Сергій Соломаха, голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, голови територіальних громад Миргородського району, керівники закладів охорони здоров'я первинної та вторинної ланки.

Варто нагадати, що Кабінет Міністрів України 28 лютого 2023 року схвалив Постанову № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я», яка передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медичних закладів.

Наразі в Полтавській області ведеться активна робота з налагодження концепції функціонування мережі закладів охорони здоров’я відповідно до зазначеної постанови.

«На сьогодні, пріоритетним напрямком медицини залишається надання якісних та своєчасних медичних послуг для населення. Відтак, необхідно узгоджувати усі економічні та юридичні аспекти роботи окремих закладів охорони здоров’я, аби вони й надалі працювали на користь здоров’я жителів громад нашого району,” – зазначив Віталій Дяківнич.

Віктор Лисак пояснив, що новий підхід має на меті сформувати в Україні спроможну мережу закладів охорони здоров’я, що забезпечить медичне обслуговування у межах відповідного госпітального округу та надасть змогу організувати належну якість такого обслуговування, своєчасність та доступність для населення, а також ефективне використання матеріальних, трудових та інших ресурсів.

У ході спілкування із очільниками громад він наголосив, що ті медичні заклади, які не увійдуть до спроможної мережі не будуть ліквідовані, а продовжуватимуть функціонувати та матимуть право і надалі укладати контракти з Національною службою здоров’я. Розвиток таких медзакладів відбуватиметься за рахунок громад, які будуть спроможні забезпечувати їх функціонування відповідно до вимог.

Також під час зустрічі учасники обговорили причини, що призвели до проблемних питань у сфері охорони здоров’я та шляхи забезпечення безпечного медичного простору і належної якості надання медичних послуг в умовах воєнного стану, повідомляють на сайті Миргородської РВА.

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]