Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Незабута мелодія для скрипки в Миргороді: Дмитро Удовиченко
2016-07-15

У рамках фестивалю «В гостях у Гоголя» відбулося три скрипкових концерти міжнародного рівня: 6 липня ‑ концерт лауреатів міжнародних конкурсів Дмитра Удовіченка (скрипка), Євгенії Марченко (арфа); 7 липня – концерт лауреатів міжнародних конкурсів Валерія Соколова (скрипка), Дмитра Удовіченка (скрипка), Олександра Конєва (скрипка); 7 липня – концерт Заслуженої артистки України Богдани Півненко (скрипка).

Що об’єднує усих цих відомих у світі музикантів? Рідна школа. Усі вони – випускники різних років Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату.

Наймолодший з них, випускник цього року – ровесник ХХІ століття Дмитро Удовиченко. Коли Дімі «тринадцятий минало», він уже виступав як соліст зі знаменитим оркестром Володимира Співакова (він грав технічно дуже складний твір А. Кролла «Банджо і скрипка»). З того часу наш Дмитро виступав на різних знаменитих сценах Європи, фахівці говорять про його велике майбутнє. З 1 вересня Дмитро буде вчитися у Вищій школі Фолькван в Ессені (Німеччина) і буде отримувати там стипендію.

І в цю літню перерву між школою і консерваторією Дмитро підготував концерт-прощання – зі школою, дитинством, країною, першою вчителькою (яка вчила його 11 років). І цей концерт-прощання пощастило почути нам – мирогородцям.

П. Чайковський, Ф. Шуберт, К. Сен-Санс, І. Стравінський, М. Гранжані. Скрипка і фортепіано (Валерія Бадьон), скрипка і арфа (Євгенія Марченко), скрипка у складі класичного струнного квартету (дві скрипки, альт, віолончель). Цю програму Дмитро склав сам, сам зібрав друзів для квартету, для якого став керівником. Діма включив у свій сольний концерт єдиний твір, який вчив під керівництвом вчительки – «Блискуче рондо для скрипки і фортепіано сі-мінор» Ф. Шуберта. Скрипка Діми співала так щиро, так розчулено, і разом з тим – стримано, по-дорослому, по-чоловічому. Згадалося раптом пушкінське: «Я слышу речь не мальчика, но мужа»...

На концерті мені пощастило сидіти поруч з Людмилою Олександрівною Вареніною – педагогом-методистом ХССМШі, яка вчила Дмитра з 1 по 11 класи. Іноді я повертала очі на її прекрасне, натхненне обличчя і мені здалося, що я присутня при діалозі вчителя і учня у тій ситуації, коли Вчитель відпускає свого Учня у великий світ... Після концерту я майже вперше не виконала своє професійне завдання – не підійшла на інтерв’ю ні до учня, ні до вчителя. Не хотілося конкретними питаннями руйнувати те таїнство, яке створилося під час концерту, і яке відчула реально...

Тетяна Казакова,

фото Анфіси Сметаніної

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]