Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Нарколабораторію з виготовлення метадону викрили у Миргородському районі
2019-02-11

В одному із сіл Миргородського району працівники Департаменту протидії наркозлочинності та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області в ході реалізації оперативної інформації викрили надпотужну нарколабораторію з виготовлення метадону. Фігуранти організували потужну нарколабораторію та виготовляли наркотики майже у промислових масштабах. Організували злочинний бізнес троє членів групи.

Під час обшуку, у якому також взяли участь працівники Управління протидії наркозлочинності поліції в Полтавській області, правоохоронці вилучили більше 20 кг готового метадону, вартісне лабораторне обладнання, необхідне для синтезу наркотику, а також 300 кг прекурсорів та майже 50 л рідкого метадонового концентрату. Вартість такої партії наркотиків за цінами «чорного» ринку перевищує 35 млн. грн.
  Організаторами злочинного бізнесу стали троє членів групи, сформованої на етнічній основі. Керував нею 46-річний житель Запоріжжя. У вересні 2017 року чоловік уже затримувався працівниками підрозділу протидії наркозлочинності як організатор злочинної групи наркоторгівців, однак був звільнений судом з під варти після внесення незначної суми застави. Після цього зловмисник переховувався від слідства, постійно змінюючи свою дислокацію та продовжував протиправну діяльність.
  Для конспірації наркобізнесу зловмисники винаймали під нарколабораторію спорожнілі будинки в невеличких селищах, які також постійно змінювали.
  Останнім місцем розміщення лабораторії стала Полтавщина (Миргородський район)
  У ході оперативної комбінації правоохоронці запобігли витоку на нелегальний наркоринок щонайменше 200 тис. доз метадону.
  Наразі усіх фігурантів злочину затримано в порядку ст. 208 КПК України. Проводяться подальші невідкладні процесуальні заходи.  

Місцем лабораторії був покинутий будинок в одному із сіл неподалік від Миргорода. Раніше деякі Інтернет-видання зазначили, що нарколабораторію з виготовлення метадону викрили у  Миргороді. 

 

За матеріалами Департаменту протидії наркозлочинності
  Національної поліції України

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]