Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
На порядку денному - земельні відносини у громаді та підтримка ЗСУ
2024-01-12

Розвиток земельних відносин та результат аудиту земель громади - ключові питання, які обговорили у міській раді із власниками та користувачами земельних ділянок Миргородської громади. За словами міського голови Сергія Соломахи, протягом минулого року у Миргородській міській територіальній громаді було проведено аудит усіх наявних земель та створено земельну карту громади. Результати проведеного аудиту і було широко обговорено на зустрічі з аграріями.

Начальник земельного відділу міської ради Людмила Ігнатченко конкретизувала проведену роботу з аудиту земель Миргородської міської територіальної громади  та виокремила основні моменти. Зазначила, що часто деякі земельні ділянки використовуються товаровиробниками з порушенням земельного законодавства, не за цільовим використанням та без правовстановлюючих документів. Розорюють землі запасу, землі водного фонду (болота), прибережно захисні смуги водойм, що призводить до водної ерозії гранту (змивається родючий шар), замулюються водойми, агрохімікати, які потрапляють у водойми,  негативно впливають на екологію. Крім того є випадки, розораності масивів землі за межами сформованих земельних ділянок, але плата за користування цими землями до бюджету громади не надходить. Має місце і розораність земель громади, вона більша за середнє значення (70% ) по державі і сягає більше 80% по громаді. Крім того, за останні 50 років родючість грунту зменшилася у вдвічі з (6% у 70-х роках минулого сторіччя до менше 3% на сьогодні).

Також йшлося й про орендну плату і, зокрема, за ті ділянки, які фактично використовуються у виробництві, але право на їх використання роками не було оформлене. Керівниця відділу моніторингу місцевих податків та з питань зайнятості Вікторія Майборода зазначила, що по Миргородській громаді в реєстрах зареєстровано 33,3 тис.га приватної власності, що складає 52,7% площі всієї громади. Приватну власність на території Миргородської міської територіальної громади орендують 91 орендар. Проте встановлюються випадки фактичного обробітку цих ділянок сільськогосподарськими товаровиробниками без належного оформлення договорів та офіційної виплати орендної плати. У ході розпочатої інвентаризації землі також виявили факти  несплати податків до бюджету громади. Це переважно, коли договір оренди закінчився, проте земля обробляється, а також у випадках самостійного обробітку землі громадянами чи використання земельних паїв без реєстрації підприємницької діяльності.

Крім обговорення земельних відносин у громаді, йшлося на засіданні і про підтримку наших захисників. Аграрії Миргородської громади через створений фонд продовжують акумулювати гроші для української армії, закупляють та передають вкрай необхідне обладнання для воїнів ЗСУ. З такими приладами чи технікою наші захисники будуть діяти набагато успішніше та з меншими втратами. А зберегти життя українських воїнів – найголовніше. Міський голова Сергій Соломаха подякував аграрія і всім жителя громади, хто підтримку ЗСУ. Єдність людей у їхньому бажанні допомогти Силам Оборони триває. Адже в єдності – наша сила і Перемога!

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]