Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородський міський голова взяв участь у форумі з децентралізації
2024-08-30

Сьогодні, 30 серпня, міський голова Сергій Соломаха долучився до роботи форуму “ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ 2024. ЗАКОНОДАВЧИЙ ПОРЯДОК ДЕННИЙ”. Захід зібрав представників Верховної Ради України, Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, органів місцевого самоврядування та асоціацій ОМС для продовження обговорення надзвичайно важливих питань децентралізаційної реформи.

Основною метою проведення форуму було обговорення та визначення подальших завдань реформи децентралізації в умовах складних викликів, пов'язаних із широкомасштабним збройним вторгненням росії в Україну. Учасники заходу зосередилися на обговоренні потреб громад та законодавчих змін, необхідних для підтримки ефективної діяльності місцевого самоврядування.

Одним з ключових завдань заходу стало підтримання постійно діючої діалогової платформи для громад, яка слугує ефективним інструментом для забезпечення законодавчої підтримки реформи децентралізації, а також для подолання наслідків війни.

Особлива увага була приділена створенню законодавчої основи для діяльності громад в умовах воєнного стану та в період після його завершення. Формування законодавчого поля відповідно до європейських стандартів сприятиме євроінтеграції України та підвищенню стійкості системи місцевого самоврядування.

Варто зазначити, що в рамках підготовки до проведення форуму організатори вже спілкувалися Сергієм Павловичем. Під час цієї розмови він поділився своїми думками щодо необхідних змін у законодавстві для успішного продовження реформи децентралізації в умовах війни. Сергій Соломаха детально висловив свої пропозиції щодо внесення змін до бюджетного та податкового законодавства, Містобудівного кодексу, Закону України «Про адміністративну процедуру» та інших нормативних актів. За його словами, ці зміни необхідні для створення більш ефективної та стійкої системи місцевого самоврядування в Україні. Він зазначив, що впровадження запропонованих нововведень дозволить громадам не лише забезпечити краще управління своїми ресурсами, але й активно підтримувати Збройні Сили та швидко адаптуватися до нових викликів, зокрема в умовах війни.

Під час заходу було проведено онлайн-опитування учасників, яке дозволить визначити пріоритетні законопроєкти у сфері децентралізації та діяльності органів місцевого самоврядування. Це дозволить сформувати актуальний законодавчий порядок денний для подальшого розвитку реформи.

Форум був організований Громадською організацією «ДЕСПРО» в рамках проєкту «Законодавчий порядок денний. Форум з децентралізації в Києві». Захід став можливим завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Ванансії

Потреба у працівниках на 30 серпня 2024 року

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у вересні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів на вересень 2024 року

     
     

Стартувала реєстрація виробників на участь у програмі «Національний кешбек»

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]