Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргород ділиться досвідом впровадження сонячних електростанцій
2024-06-27

26 червня у Києві відбувся захід під назвою “Підвищуємо сталість водопостачання у громадах завдяки сонячним електростанціям”. Організатором виступила громадська організація "Екоклуб". Цей захід зібрав експертів, представників муніципалітетів та громадських організацій для обговорення критично важливого питання: "Як забезпечити надійне водопостачання в умовах частих відключень електроенергії, що стали наслідком війни в Україні?".

Під час війни Україна зіткнулася з безпрецедентними викликами щодо надання життєво важливих послуг. Енергетична інфраструктура зазнала значних втрат, що призвело до частих відключень електроенергії, які порушують роботу комунальних підприємств, включаючи водопостачання. У цих умовах забезпечення надійного та безперервного водопостачання стало нагальною проблемою для муніципалітетів по всій країні.

Для вирішення цієї проблеми "Екоклуб", за підтримки міжнародної організації Oxfam, реалізував проєкт, метою якого було оцінити потенціал сонячних електростанцій (СЕС) для підтримки водопостачання під час відключень електроенергії, тим самим підвищуючи стійкість систем водопостачання.

Одним із учасників проєкту стала Миргородська громада. Міський голова Сергій Соломаха взяв участь у заході та поділився досвідом реалізації проекту із встановлення СЕС у своїй громаді. Проєкт тривав протягом двох місяців, а його вартість становила 3,1 млн грн, з яких 2,9 млн грн було надано донором, а 300 тис. грн — кошти громади. Потужність встановленої СЕС становить 75 кВт/год, що забезпечило автономність одного з водозаборів КП "Тепловодсервіс" на рівні 40%. З моменту запуску СЕС економія коштів вже склала 116,3 тис. грн. Минулого тижня ця СЕС забезпечила резервне живлення, що дозволило уникнути серйозних перебоїв у водопостачанні міста. Хоча тиск води був знижений, Миргород залишився з питною водою, що підкреслює важливість розвитку відновлюваних джерел енергії у малих містах України.

Крім цього, завдяки співпраці з "Екоклубом" раніше було встановлено ще одну СЕС на КНП «Миргородська лікарня інтенсивного лікування». Вартість цього проєкту становила 1,8 млн грн, з яких 1,0 млн грн було надано донором, а 800 тис. грн – кошти громади. Потужність СЕС в лікарні становить 37,6 кВт/год, що забезпечило автономність на рівні 38%. Економія коштів з моменту запуску вже склала 71,6 тис. грн.

Миргородська МТГ, завдяки своїй екологічній свідомості та співпраці з міжнародними партнерами, є прикладом для інших громад, які прагнуть підвищити стійкість своєї інфраструктури. Наш практичний досвід показує важливість інвестицій у відновлювані джерела енергії для забезпечення стабільності життєво важливих послуг навіть у найскладніші часи.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]