Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Моніторинг споживання енергоресурсів у бюджетних закладах
2018-08-15

Аналіз споживання енергетичних ресурсів та холодної води бюджетними установами міста за 2016 та 2017 роки обговорили на нараді з керівниками бюджетних установ. Вів засідання міський голова Сергій Соломаха, який  наголосив на обов'язковому дотриманні установами затверджених сесійно лімітів споживання, на обов'язковому щоденному занесенні показників лічильників в систему енергомоніторингу.

З інформацією про енергоспоживання за 2016 та 2017 роки виступила начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Тетяна Усик. Вона розповіла, що необхідною основою для оптимізації споживання енергетичних ресурсів і створення механізмів стимулювання енергозбереження в будівлях бюджетної сфери є система моніторингу пооб'єктного споживання енергоресурсів. Основні принципи організації такої системи моніторингу - це безперервність контролю і облік інформації, що надходить, для подальшого планування витрат на оплату енергоресурсів. Аналіз проводився по 28 бюджетних установах, які занесені до інформаційної системи енергомоніторингу ТОВ "ФІАТУ"по наступним ресурсам: теплова енергія, газ, електроенергія, холодна вода.

За результатами аналізу   споживання енергетичних і водних ресурсів міськими закладами культури, освіти, фізичної культури та спорту, адміністративними будівлями за період січень-грудень 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року встановлено: споживання теплової енергії закладами культури  зменшилося на  9% , закладами освіти на 4% , адміністративними будівлями - на 5% .

Зменшилося споживання природного газу на  20 % по закладах культури, на 9% по закладах освіти , ДЮСШ - на 1%.

Збільшення споживання обсягів холодної води відбулося по закладах культури на 32%, по закладах відділу освіти на 16% , по адміністративних будівлях на 4%  та  зменшилося споживання холодної води лише по ДЮСШ на 4%.

Обсяги споживання електричної енергії зросли по закладах культури та закладах освіти на 7% та 17% відповідно. Лише по адміністративних будівлях та ДЮСШ вдалося зменшити споживання електроенергії на 2% та 3% відповідно.

Видатки на енергоносії щороку зростають у зв'язку зі зміною тарифів, але завдяки запровадженим енергоефективним заходам, у 2017 році кошти вдалося скоротити на 6%. Для порівняння: видатки на енергоносії  бюджетних закладів м. Миргорода у 2016 році склали 12,2 млн.грн., а у 2017 році - 11,4 млн.грн.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]