Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Міжнародна конференція АЕМУ «Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра»
2017-06-22

Церемонією підписання Угоди мерів 30-ма українськими містами у м. Славутич розпочався Європейський тиждень сталої енергії в Україні. У рамках заходу відбулася міжнародна конференція «Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра». У панельних дискусіях взяли участь багато провідних українських і зарубіжних експертів.

Учасники обговорили головні виклики впровадження енергетичних реформ в Україні, ключові аспекти термомодернізації будівель та потенціалу застосування нових європейських будівельних стандартів, програми та проекти підтримки Угоди мерів 2020-2030. До участі в конференції були запрошені представники органів центральної виконавчої влади, міжнародних донорських структур, громадських організацій, українських міст-підписантів Угоди мерів, членів Асоціації «Енергоефективні міста України» (АЕМУ). Миргород представляв міський голова Сергій Соломаха.

 У рамках заходу відбулися загальні збори Асоціації "Енергоефективні міста України" та переобрання керівного складу організації. Рішенням Загальних зборів міського голову м. Долина Володимира Гаразда  переобрано вдруге на посаду Президента Асоціації, а Миргородський міський голова Сергій Соломаха  залишився на другий термін Віце-президентом цієї Асоціації. Ще одним віце-Президентом обрали міського голову Вінниці Сергія Моргунова.

Захід організовано АЕМУ спільно зі Славутицькою міською радою за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, проекту «Угода мерів Схід» (CoM East) та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP), що фінансуються ЄС, а також проектів, що фінансуються Урядом Німеччини та впроваджуються GIZ.

Європейський тиждень сталої енергії. Україна вже сьомий рік поспіль долучається до ініціативи проведення Європейського тижня сталої енергії, що цьогоріч триватиме з 19 по 25 червня і в якому візьмуть участь майже 50 українських міст. Європейський тиждень сталої енергії – масштабна подія в Україні, покликана сприяти поширенню найкращих практик, надихати на інноваційні ідеї та об’єднувати зусилля задля досягнення цілей ЄС щодо подолання наслідків зміни клімату, підвищення енергоефективності та енергобезпеки, а також сталого розвитку громад.

Угода мерів щодо клімату та енергії є ініціативою Європейського Союзу, в рамках якої місцеві, регіональні й національні органи влади добровільно зобов'язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС. Сьогодні Угода мерів стала наймасштабнішою в світі ініціативою у сфері клімату та енергії, об'єднавши майже 7500 міст-підписантів із населенням понад 220 мільйонів людей. 112 українських міст теж взяли на себе добровільні зобов’язання зменшити до 2030р. кількість викидів двоокису вуглецю більш як на 30%, що відповідає вимогам до України в рамках Паризьких угод.

Угода мерів-Схід  (CoM East) – проект, що фінансується Європейським Союзом, прагне об’єднати місцеві, регіональні й національні органи влади країн Східного партнерства задля розвитку регіональної політики на основі принципів сталої енергетики, щоб зменшити залежність від енергоресурсів, підвищити безпеку енергопостачання та підтримати глобальний рух у боротьбі зі зміною клімату.

«Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP) – програма Європейського Союзу, що надає технічну та фінансову допомогу 22-м українським містам з населенням до 200 тис. мешканців, які приєдналися до Угоди мерів та взяли на себе зобов’язання впровадити енергоефективні заходи, передбачені Планами дій сталого енергетичного розвитку. Наразі 19 демонстраційних проектів реалізуються в країнах Східного партнерства: 11 в Україні, 3 в Молдові, 3 в Білорусі, 1 у Вірменії та 1 у Грузії.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]