Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
«Мій Гоголь»
2015-04-16

Наша Полтавщина багата талантами, проте кажуть, якщо б вона дала світу лише Гоголя, то й тоді б мала право пишатися цим. Микола Гоголь залишив унікальну спадщину, і сьогодні його твори вивчаються в усьому світі. Їх читають майже всіма мовами. За творами Миколи Васильовича Гоголя знімаються фільми і ставляться спектаклі. Тільки на сюжет повісті "Тарас Бульба" написано більше ста опер і балетів. Сьогодні творчість Миколи Гоголя належить усьому світові.

Створити свій власний неординарний і ні з чим не схожий сюжет дуже непросто, але можливо. У цьому впевнені студенти Миргородського художньо-промислово коледжу, що носить ім'я нашого славетного письменника, які організували у музеї Давида Гурамішвілі виставку своїх робіт із назвою "Мій Гоголь".

- Ім'я і прізвище Миколи Гоголя золотими літерами вписане в 120-річну історію нашого закладу, - упевнений натхненник і організатор виставки, викладач художніх дисциплін коледжу Олександр Шолуха. - Задумка робіт полягала в тому, щоб кожен автор розкрив своє індивідуальне бачення творчості Миколи Васильовича Гоголя, бо знаємо, що він дуже різноманітний. У своїх творах Гоголь і плакав, і сміявся, і роздумував, і критикував. Сьогодні ми представили роботи у різних техніках, підходах, баченні, і це я вважаю найбільшим позитивом і плюсом сьогоднішньої виставки. А студентам хочу побажати працювати натхненно, творчо, безпосередньо і, звичайно, щиро, бо щирість - це ознака справжньої творчої роботи.

У тому, що Гоголь цікавий і актуальний для сучасної молоді, впевнені студентки групи ХК-31 Миргородського художньо-промислового коледжу Богдана Бобро та Катерина Івасюк

- На мене вплинула така різнобарвна творчість українського письменника, - ділиться своїми враженнями від проведеної роботи Богдана Бобро. - Сподіваюся, що я змогла передати своє сучасне бачення. Упевнена, що гоголівська тематика була і буде актуальною.

- Я рада, що мала можливість узяти участь у цій виставці, - долучилася до розмови і Катерина Івасюк. - Микола Васильович Гоголь приніс у світ багато творів, які можна вважати перлинами нашої літературної спадщини. Мені сподобалося працювати над своєю роботою. Це було досить цікаво і захоплююче.

Привітати студентів із відкриттям виставки прийшли викладачі коледжу, мистецтвознавець Наталія Беркута, члени літературного об'єднання "ДієСлово".

А сам Микола Васильович Гоголь на сторінках своєї біографії лишив пораду, якої дотримувався все життя на шляху до визнання: "Я пламенел неугасимою ревностью сделать жизнь свою нужной для блага государства, для людей. Я кипел принести хотя малейшую пользу". Ці прості слова можна адресувати як настанову славетного письменника для сучасної талановитої молоді, що прагне визнання власних творів.

Віра ЯВТУШЕНКО

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]