Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Майбутнє наших будинків за ОСББ
2015-11-30

Уже шостий рік поспіль у Львові збираються активісти, котрим не байдужа доля багатоквартирних українських будинків. Вперше на всеукраїнському форумі ОСББ був представлений і Миргород. Напрацювання з форуму в Миргород привезла Тетяна Усик, начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту міської ради. Партнер форуму та поїздки миргородського представника - постійний партнер Миргорода німецьке товариство з міжнародного співробітництва GIZ проект "Енергоефективність у громадах".

26-27 листопада у Львові проходив VI всеукраїнський форум. Нові законодавчі реалії подальшого існування багатоквартирного фонду, можливості впровадження енергоефективних заходів, перспективи розвитку управительських компаній - теми, які були опрацьовані в робочих групах з експертами.
  Відомий вираз, що кожне місто має своє обличчя, напевно, найбільше стосується будівель. Адже міста утворюють саме будівлі, старовинні і нові, величні і скромні, гарні і не дуже. І більшість із них - будинки, де живемо ми з Вами. "Прикрашання" обличчя міста різнобарвним клаптиковим утепленням, кондиціонерами ніяк не сприяє збереженню історико-архітектурної спадщини. Та ще й, порушуючи будівельні норми, несе шкоду конструкціям будівель.
  Стаття 13 Конституції нагадує нам: "Власність зобов'язує", а стаття 382 Цивільного кодексу підкреслює спільну сумісну власність.
  Законотворці Закону України "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку" дали співвласникам спільного майна час щодо визначення форми управління до 1 липня 2016 року. За тих, хто не прийме жодного рішення, зробить це міська влада, призначивши управителя і тарифи на обслуговування.
  Для управління багатоквартирним будинком  співвласники мають можливість створити юридичну особу - об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.
  До уваги будинків, де створені ЖБК (житлово-будівельні кооперативи)! З 1 липня 2016 року такої форми управління будинком не існуватиме. Ви можете перереєструватися в ОСББ, інакше міська влада законом змушена призначити управляючу компанію.
  Оскільки держава нарешті взялася за реформу ЖКГ і розпочала з багатоквартирних будинків, то і розроблена низка державних та європейських програм на підтримки житлового фонду. Так, державною програмою передбачається відшкодування частини кредиту на впровадження енергоефективних заходів.
  Миргороду пощастило (чому заздрять інші міста) і з європейською підтримкою будинків ОСББ, завдяки якій в 6 з 11 існуючих в місті ОСББ здійснюються такі довгоочікувані капітальні ремонти.
  З 2016 року поряд з державною підтримкою місто допомагатиме сплачувати кредити на енергоефективне обладнання та  матеріали як ОСББ, так і фізичним особам.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]