Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Консультації з громадськістю: ЦЕВ потребує реконструкції
2018-11-22

Осередок культурного та духовного життя дітей та молоді Миргорода – Центр естетичного виховання, який внесений до Переліку найбільших закладів позашкільної освіти України і дав путівку в життя тисячам юних миргородців, потребує негайного ремонту. Технічний стан будівлі – аварійний, безпека перебування у закладі гуртківців - під загрозою. Питання подальшого функціонування  позашкільної установи турбує громаду і не сходить з поля зору міської влади.

Неодноразово у закладі відбулися зустрічі батьківського активу та працівників ЦЕВ, на яких розглядалося питання технічного стану будівлі, необхідності проведення її реконструкції для подальшого безпечного використання та проведення навчально-виховного процесу.

Сьогодні ЦЕВ налічує 20 гуртків художньо-естетичного та декоративно-ужиткового спрямування. У 50-ти групах навчається 800 вихованців. Гуртки відвідують діти та молодь різних пільгових категорій: діти з інвалідністю, сироти, з багатодітних родин. За останні роки дитячий контингент поповнився дітьми з родин внутрішньо переміщених осіб. Таких  у місті - 154. Також позашкільну освіту у нашому закладі із задоволенням здобувають діти, які навчаються у спеціалізованій школі-інтернаті для слабочуючих дітей, студенти художньо-промислового коледжу ім. М.В. Гоголя та професійно-технічного училища № 44. Для багатьох таких дітей наш заклад став другою домівкою, де можна цікаво провести дозвілля, отримати якісну освіту, вибрати майбутню професію і відволіктися від непростого сьогодення. ЦЕВ тісно співпрацює з освітніми закладами Миргородського району. Тому батьки особливо наголошували на потребі покращення умов перебування дітей у закладі, необхідності реконструкції та удосконалення матеріально-технічної бази.

Як дитяча установа, яка надає освітні послуги, ЦЕВ функціонує 50 років. Відновити позашкільний заклад коштом міського бюджету - не реально, - каже міський голова Сергій Соломаха, але і залишити в такому стані – небезпечно для здоров'я дітей. Тому місто знайшло можливий шлях отримати позабюджетні  кошти для реконструкції будівлі, що відноситься до пам'яток архітектури Миргородщини, - наголосив на черговій робочій нараді очільник міста. Проектну пропозицію "Реконструкція центру естетичного виховання за адресою: вул. Грекова 5 в м. Миргороді Полтавська обл." підготовлено для участі в Надзвичайній кредитній програмі для відновлення України.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]