Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Комунальними підприємствами розпочато активну роботу з боржниками
2021-05-14

За участю заступників міського голови Сергія Швайки та Наталії Молочко відбулася нарада з керівниками комунальних служб та виконавчої служби щодо роз'яснень нових положень законодавства про житлово комунальні послуги, і зокрема, про стягнення заборгованості за комунальні послуги. На сьогодні на міських комунальних підприємствах нараховується майже 33, 5 млн. грн. заборгованості від споживачів.

На нараді керівники комунальних слжб наголосили на критично низькому рівні оплати за надані послуги, тому  надавачами послуг  розпочато активну роботу з боржниками.  Відповідно до законодавста, заяви про стягнення боргів, які утворилися більше ніж за два місяці,  будуть направлятися до Миргородського міськрайонного суду та органів Державної виконавчої служби. Відповідно до Наказу, прийнятим Мінюстом від 23 березня 2021 року № 1061/5, запроваджено автоматизований арешт коштів боржників, згідно з яким із рахунків боржників (в тому числі і карткові рахунки) відкритих в банківських установах, гроші будуть  списуватись автоматично. Крім самої заборгованості, боржник змушений буде сплатити суму судового збору, пені, інфляційних відрахувань та 3% річних, як наслідок сума заборгованості значно зросте.

Наприклад, заборгованість мешканців багатоквартирних будинків, котрі перебувають на обслуговуванні КП «Миргородська управляюча компанія», становить на 01 травня 2021 року більше 4,5 млн.грн., КП "Миргородтеплоенерго" – 22,1 млн.грн., КП "Спецкомунтранс"  -  3,5 млн. грн., КП " Миргородводоканал" – 3,4 млн. грн. 

Звертаємося до всіх споживачів вчасно розраховуватися за комунальні послуги, а  боржників просимо терміново сплатити заборгованість, аби не збільшувалися нарахування.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Про створення Комітету з впровадження Стратегії розвитку Миргородської міської територіальної громади до 2030 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 17 травня 2024 року

     
     
Особистий прийом громадян

20 травня 2024 року  з 16.00  до 17.00  у приміщенні Центру надання адміністративних послуг м. Миргорода  (вул. Гоголя,171/1) заступник міського голови - начальник управління економічного розвитку та інвестицій Молочко Наталія Володимирівна проводитиме особистий прийом громадян.  Попередній запис за телефоном   (05355) 5-25-09  або у  ЦНАП.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]