Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
«Клуб Свідоме Батьківство»
2018-12-03

Одне із головних завдань державної служби зайнятості – проведення профорієнтаційної роботи, тобто – ще зі шкільної лави допомогти правильно обрати подальший професійний шлях. Адже від того, наскільки кожна молода людина реалізує власний потенціал та отримані при навчанні знання та навички, великою мірою залежить і рівень успішності самої молоді.

Перебуваючи в ситуації вибору, діти часто відчувають розгубленість і потребують підтримки дорослих. Однак навіть батьки можуть помилятися. І ці помилки іноді позначаються на долі власних дітей.

Саме тому щоб допомогти дорослим, Державна служба зайнятості ініціювала проведення інноваційного профорієнтаційного проекту «Клуб для Батьків «Свідоме Батьківство». Головною метою роботи Клубу буде те, що батьки разом із своїми дітьми будуть свідомо підходити до вибору майбутньої професії.

Так, 29 листопад 2018 року в приміщенні Миргородської міськрайонної філії Полтавського ОЦЗ відбулося перше засідання Клубу, в якому взяли участь безробітні громадяни, які перебувають на обліку та мають дітей шкільного віку. Такий формат проведення заходу передбачає перш за все діалог між усіма учасниками. Однак не кожна людина може відразу відкритися і поділитися тими проблемами, які виникають. І для того щоб присутні змогли почувати себе більш розкутіше, на початку заходу, провідний фахівець Юрій Чухій, провів декілька тренінгових вправ, які допомогли слухачам налаштуватися і розпочати діалог.  

Кожний із батьків озвучив ті трудності, з якими зіткнулися допомагаючи вибирати майбутню професію для своєї дитини. Представили своє бачення допомоги фахівців при вирішенні даної проблеми.

Допомагаючи у виборі майбутньої професії, яка дійсно подобається  дітям і до якої у них є схильності було запропоновано пройти діагностичні тести, які допомагають зорієнтуватися у власних професійних можливостях. Профорієнтаційний діагностичний комплекс дозволяє визначити здібності, нахили людини до певної професійної діяльності, прогнозувати успішність її працевлаштування.

В рамках заходу було презентовано присутнім нову Платформу для Онлайн профорієнтаційного консультування та розвитку кар’єри «МОЯ ПРОФЕСІЯ»: консультаційна мережа». Корисною також стала інформація про інтернет-портал з профорієнтації «Моя кар’єра», де молодь зможе пройти ліцензований міжнародний профорієнтаційний тест «Магелано університет» для визначення інтересів, вмінь, навичок та вибору майбутнього напрямку навчання. Пройшовши тестування дитина зможе краще зрозуміти себе та прийняти більш усвідомлене рішення у виборі майбутнього напрямку професійного навчання враховуючи особисті здібності та можливості.

Отримавши чимало корисної інформації, батьки зацікавилися тестуванням і вирішили вже найближчим часом завітати до центру зайнятості з дітьми.

Вже на наступному засіданні Клубу, яке відбудеться після проходження дітьми тестувань, усі учасники діалогу, батьки, і діти, будуть намагатися дійти компромісу у вирішенні такого важливого питання – “Ким бути?”. 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 01 травня 2024 року

     
     
Оголошення

Тендер на закупівлю медичного обладнання 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]