Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Як і де вимушені переселенці можуть отримати безоплатну медичну допомогу?
2022-06-13

Відповідно до статті 49 Конституції України зазначено, що «кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування. У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно».

Забезпечення ліками та медичні послуги за місцем реєстрації:

Згідно з ч. 1. ст. 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», вимушені переселенці мають право на забезпечення лікарськими засобами у випадках та порядку, визначених законодавством та на надання необхідної допомогу в державних та комунальних закладах охорони здоров’я.

Фізична особа, що офіційно проживала на території, яка на даний час не є підконтрольною Україні, після отримання довідки про взяття на облік ВПО, відповідно до законодавства має право отримати необхідну допомогу за новим місцем проживання.

 Медична допомога жителям Миргородської міської територіальної громади надається комунальними некомерційними підприємствами, а саме:

  • первинна медична допомога – КНП "Миргородський міський центр первинної медико- санітарної допомоги" Миргородської міської ради (м. Миргород, вул. Гоголя, 149 –А, тел. 066-376-58-71,
  •  вторинна медична допомога – КНП "Миргородська лікарня інтенсивного лікування" Миргородської міської ради (м. Миргород, вул. Гоголя, 172, тел. 05355-4-69-00)

Для отримання медичної допомоги потрібно звертатися до вищевказаних медичних закладів.

Також зазначаємо, що відпуск лікарських препаратів безоплатно і на пільгових умовах провадиться аптеками за рецептами, виписаними лікарями закладів охорони здоров’я, за місцем проживання.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 30 квітня 2024 року

     
     
Оголошення

До уваги керівників підприємств Миргородської міської територіальної громади!

     
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]