Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Із Днем народження, Гоголе!
2020-04-01

1 квітня 211 років тому у селі Великі Сорочинці з’явився на світ Микола Гоголь. Микола Васильович належить до найоригінальніших письменників усіх часів. У найрізноманітніших експертних опитуваннях його ім’я ставиться поруч із іменами Шекспіра, Сервантеса, Данте. Довкола життя і творчості Гоголя і донині схрещуються списи і народжуються найрізноманітніші версії… Життя Миколи Васильовича оповите таємницями, парадоксами, суперечностями… Усе коротке життя Гоголя – це і драма, і містика, і гра. Й суцільна загадка, до якої будемо неодноразово повертатись у наших пошуках істини.

Для всього світу він став письменником на усі часи, його твори й досі розбирають на цитати. Микола Васильович у своїх творах так влучно описав і возвеличив свій край, що між рядків ми відчуваємо його особливу любов і до природи, і до людей. Миргородщину називають гоголівським краєм. А й правда, ну де ж іще сам Гоголь зустрічає пероні возкалу? Або де іще можна зустріти справжніх «друзів» Івана Івановича та Івана Никифоровича; Вакулу, що подарував своїй нареченій черевички, як у самої цариці; натерти на щастя носа свині, що вкрала ту саму грамоту; а чи позичити вареника в Пацюка?…. Так, у гоголівський Миргород неможливо не закохатися! У Миргороді - головна вулиця Гоголя, його ім’я носить художньо-промисловий коледж та один із санаторіїв, у кожного третього українця є фото зі скульптурами на алеї гоголівських героїв.Наше місто стало домом для міжнародного музичного фестивалю «В гостях у Гоголя», і нарешті – ми маємо свого, безцінного і неповторного Миколу Гоголя – Миколу Кисличенка. Він -  талановитй краєзнавець, екскурсовод, "живий" бренд Миргорода.

Через карантинні обмеження відмінено міські заходи по вшануванню письменника, але  разом з цим, є гарна нагода доторкнутися до містики, яку Микола Гоголь відтворив  у своїх творах.

Відвідати екскурсію гоголівськими місцями можна онлайн за посиланням https://poltavaopen.com/vt/39.  

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]