Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Головні питання наради з інспекторами рад мікрорайонів
2020-06-01

Питання благоустрою міста та зміни, які відбулися в сфері житлово-комунальних послуг, обговорили на нараді за участю інспекторів рад мікрорайонів. Утримання міської територїі в належному естетичному стані - це постійна тема в  роботі міської влади. Нині, коли місто живе в умовах карантину та  рясних дощів, необхідно покосити траву. У відділі житлово-комунального господарства нагадують, що згідно з Правилами благоустрою території міста Миргорода, прибирання територій, прилеглих до домоволодінь, покладається на їх власників.

Основне навантаження в цьому контексті лежить на комунальних підприємствах, які  обкошують ввірені їм території. Однак по місту багато ділянок, де власники, з різних причин, не дбають про їх естетичний стан. Саме цьому питанню і було приділено максимум уваги та обговорення.

Нагадаємо, що згідно з (п.5.6.3) Правил благоустрою території м.Миргорода,  захаращення прилеглих до домоволодінь територій бур’янами, травою заввишки більше 10 см, а також будівельними матеріалами, сміттям, побутовими відходами є порушенням Правил благоустрою території міста. За вищевказані порушення передбачено штрафні санкції на громадян у розмірі від 340 до 1360 грн.

Наступне питання стосувалося врегулювання відносини між співвласниками та управителем багатоквартирних будинків. Відповідно до змін, які відбулись в державі у сфері житлово-комунальних послуг, Комунальне підприємство «Миргородська управляюча компанія» Миргородської міської ради, яке є правонаступником Миргородського комунального житлово-експлуатаційного управління, надає роз’яснення щодо порядку подальшого утримання багатоквартирних житлових будинків міста Миргород. Законом України «Про житлово-комунальні послуги», який набув чинності стосовно управління в червні 2018 року, остаточно врегулювано відносини між співвласниками та управителем, а також закріплено право співвласників будинку обирати управителя та будувати з ним договірні відносини. В цьому законі відсутнє поняття послуги з утримання будинку та прибудинкової території, натомість з’являється послуга з управління багатоквартирним будинком. Але найголовніше, після набуття чинності цих норм органи місцевого самоврядування втратили право встановлювати або змінювати тарифи на утримання будинку та прибудинкової території. Таким чином, ціна на послугу з управління багатоквартирним будинком визначається за рішенням зборів співвласників будинку. За їх результатами укладається договір між співвласниками багатоквартирного будинку та управителем.

Зміни в законодавстві змушують розпочати процедуру переходу на послугу з управління багатоквартирним будинком. Якщо не відбудеться перехід на послугу з управління, виникає ризик обмеження надання послуг на даний час, а в подальшому взагалі їх припинення, так як тариф з утримання будинку та прибудинкової території останній раз затверджували в травні 2018 року і з того часу жодних змін в тарифній політиці Миргородського КЖЕУ не відбувались.

Тому найближчим часом представники КП «Миргородська управляюча компанія» проведуть виїзні зустрічі у радах мікрорайонів, де проінформують про нові зміни в законодавстві.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]