Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Головні питання 50-ої сесії міської ради
2024-05-17

17 травня відбулася 50 сесія Миргородської міської ради. Ушанувавши пам'ять про полеглих українців від рук російських окупантів, депутати ухвалили рішення з 51 питання, внесеного до порядку денного сесії. Кожне з розглянутих питань та ухвалених рішень, стосувалося життєво-важливих аспектів сьогодення нашої громади та підтримки обороноздатності країни.

Зокрема, було присвоєно  звання "Почесний громадянин Миргородської міської територіальної громади" (посмертно) таким громадянам: Андрію Хлопицькому, Ігорю Момоту, Володимиру Турбабі, Євгену Хоменку, Миколі Коліснику, Дмитру Фішеру, Олександру Довгінці, Сергію Армашу, Руслану Фігелю.

Далі мова йшла про виконання бюджету громади за перший квартал поточного року, перерозподіл коштів на реалізацію цільових програм, унормування технічної документації по  управліннях і відділах, ухвалення рішень у сфері земельного законодавства.

За 1 квартал 2024 року бюджет громади (без врахування міжбюджетних трансфертів) отримав 111 537,7 тис. грн, що більше планових показників на відповідний період на 6 673,2 тис. грн, виконання дохідної частини становить 106,4 відсотка. До загального фонду бюджету за 1 квартал 2024 року, при запланованих надходженнях в сумі 102 169,9 тис.грн, фактично надійшло 105 979,0 тис. грн податків, зборів та інших платежів (без врахування офіційних трансфертів), понад план отримано 3 809,1 тис. грн, виконання становить 103,7 відсотка.

Базовим джерелом наповнення загального фонду бюджету громади у звітному періоді є податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого у структурі власних доходів становить 48,3 відсотка. Надходження цього податку за І квартал 2024 року становлять 51 148,1 тис. грн, що більше планових показників на 2,3 відсотка. Друге місце за обсягом надходжень загального фонду бюджету громади належить місцевим податкам і зборам ( 44 516,5 тис. грн), питома вага яких становить 42,0 відсотка. Після місцевих податків і зборів також значну частину у структурі доходів займає акцизний податок.

На капітальні видатки у I кварталі поточного року спрямовано 14 131,5 тис. грн.  Із загальної суми капітальних видатків освоєно 10 648,5 тис. грн, що становить59,1 відсотка. Кошти були використані на реконструкцію та капітальний ремонт закладів бюджетної сфери та інших об’єктів; поповнення статутного капіталу комунальних підприємств; проведення заходів та робіт з територіальної оборони; на реалізацію програми підготовки молоді громади до військової служби і підтримки заходів мобілізації.

Зокрема, виділили 3,3 мільйони гривень субвенції військовим частинам для придбання приладів та обладнання: спецтехніки, квадрокоптерів, тепловізорів та комплектуючих до них, а також запасних частин для ремонту техніки.

Варто зазначити, що з початку року з бюджету Миргородської міської територіальної громади на підтримку ЗСУ спрямовано  майже 16,5 мільйонів гривень матеріально-технічної підтримки підрозділів військових частин Збройних Сил України.

"Продовжуємо допомагати нашим воїнам. Дякуємо мужнім захисникам! Разом переможемо!", - зазначив міський голова Сергій Соломаха.

Також на сесії було заслухано інформацію керівника Миргородської окружної прокуратури Антона Чорнорука. Він нещодавно очолив цю структуру та проінформував про стан законності, боротьби зі злочинністю та результати діяльності прокуратури на території Миргородської громади.

За його словами, на території громади спостерігається тенденція до росту злочинності на 34%, при середньообласному зростанні на 37,5%. Зареєстровано 650 кримінальних правопорушень, порівняно з 485 за аналогічний період 2022 року. Значну частину у структурі злочинності складають злочини проти власності; проти довкілля; незаконний обіг зброї; наркозлочинність. Оскільки у порівнянні з минулим роком збільшилась і кількість злочинів, вчинених у групі, вчинених особами у стані алкогольного сп’яніння, злочинів вчинених особами, які їх раніше вчиняли, то додаткової уваги потребує профілактична діяльність.

Розглянули на сесії також депутатські запити.

Засідання сесії проходило у відритому режимі та транслювалося онлайн. Вів засідання міський голова Сергій Соломаха. У залі працювали 22 депутати.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Перелік боржників до бюджету громади станом на 1 липня 2024 року!

За інформацією податкової служби, 5788 жителів громади станом на 1 липня 2024 року мають борг до бюджету громади, загальна сума якого складає близько 16,0 млн грн. 

Перевірити наявність боргу можна за посиланням.

     
     
Потреба у працівниках
Потреба у працівниках на 17 липня 2024 року
 
     
     
Затверджено технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок

Миргородська міська рада повідомляє, що рішенням п’ятдесят першої сесії Миргородської міської ради восьмого скликання від 12 липня 2024 року №196 "Про розгляд та затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок":

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]