Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Головні питання 38 сесії міської ради
2023-09-08

8 вересня міський голова Сергій Соломаха провів 38 сесію Миргородської міської ради восьмого скликання. На засіданні, яке розпочалося з хвилини мовчання за полеглими українським Героями, депутати ухвалили низку важливих рішень для життєдіяльності громади. Першим рішенням було присвоєно звання "Почесний громадянин Миргородської міської територіальної громади"(посмертно) миргородським воїнам, які загинули, захищаючи Україну від російських  окупантів. Назавжди в наших серцях Герої: Євген Струцький, Богдан Шамарін, Валерій Кильоженко, Олександр Маловічко, Віктор Шевченко, Денис Кирилюк.

Підтримали депутати і  персональний склад Молодіжної ради при Миргородській міській раді. Під час сесії міський голова Сергій Соломаха вручив членам новоствореної організації посвідчення.

Одноголосно депутати проголосували рішення про перейменування вулиць на честь загиблих воїнів. На розгляд сесії його було винесено після громадського обговорення. Відтак вулицю Василя Лазоренка перейменовано на вулицю Віталія Шевченка, вулицю Миргородських дивізій - на вулицю Анатолія Карбана, вулицю Українську - на вулицю Олександра Федорченка. У селі Кибинці Привокзальну  назвали вулицею Олега Бабенка.

Під час заслуховування звіту про виконання бюджету громади за І півріччя 2023 року та внесення змін до показників бюджету в сесійній залі був присутній експерт з місцевих фінансів Полтавського регіонального офісу проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Сергій Лосєв. Міжнародний проєкт надає нашій громаді консультаційну та фінансову допомогу у ці  непрості часи.

Ухвалили депутати звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України стосовно збереження податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу в доходах місцевих бюджетів у 2024 році та легалізації можливості місцевого самоврядування надавати пряму допомогу силам оборони. У зверненні зокрема зазначено, що в структурі надходжень дохідної частини бюджету Миргородської громади цей податок складає 35%. Тож застосування змін щодо податку на доходи фізичних осіб, який надходить від зарплат військовослужбовців і прирівняних до них категорій, значно вплине на податкоспроможність бюджету та призведе до занепаду соціально-економічного розвитку громади, зокрема знизиться соціальна забезпеченість мешканців громади, а особливо соціальна підтримка Захисників і Захисниць України. 

Підтримали депутати і оновлений  перелік послуг, які надаються через відділ "Центр надання адміністративних послуг".  Тепер у відділі надаватимуть 377 видів послуг.

Низка проголосованих сесійних рішень стосувалася реалізації цільових програм: Програми підготовки молоді Миргородської міської територіальної громади до військової служби і підтримки заходів мобілізації та забезпечення територіальної оборони ; Програми протидії та профілактики злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку; Програми благоустрою населених пунктів Миргородської міської територіальної громади; програм фінансової підтримки низки комунальних підприємств; врегулювання земельних відносини на території Миргородської громади.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається п’ятдесята сесія міської ради

17 травня о 9.00 скликається п’ятдесята  сесія міської ради восьмого скликання

     
     
Стартує розроблення Програми комплексного відновлення території Миргородської громади

Про початок розроблення Програми комплексного відновлення території Миргородської міської територіальної громади

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 07 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]